GAMING Sony a Nintendo blokujú hry a ich služby v Rusku

NETKY.SK • 13 Marec 2022, 16:00 • 2 min
GAMING Sony a Nintendo blokujú hry a ich služby v Rusku

Japonské spoločnosti Sony Group a Nintendo zastavili dodávky softvéru a hardvéru do Ruska po invázii na Ukrajinu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Sony Interactive Entertainment, ktorá vyrába konzolu PlayStation 5, vo štvrtok uviedla, že zastavila dodávky herných konzol, hier aj prevádzku obchodu PlayStation Store v Rusku. Zastavenie zahŕňa aj odrezanie prístupu do obchodu PlayStation Store a spustenie hry Gran Turismo 7 v krajine.

 

 

Spoločnosť Sony Group Corporation darovala 2 milióny USD pre UNHCR (Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov) a medzinárodnej mimovládnej organizácii Save the Children s cieľom poskytnúť humanitárnu pomoc postihnutému obyvateľstvu na Ukrajine a v krajinách v regióne. Okrem toho plánujú spoločnosti Sony Group zbierať po celom svete dary od zamestnancov a porovnávať vyzbierané sumy. Tieto dary budú poskytnuté organizáciám (vrátane UNHCR a Save the Children) na použitie pri podpore úsilia o humanitárnu pomoc na Ukrajine a v susedných krajinách. Spoločnosť Sony dúfa, že sa táto situácia rýchlo vyrieši a a vo svete bude obnovený mier.

 

 

Aj Nintendo zastavuje dodávky všetkých produktov do Ruska pre sankcie a problémy s logistikou prepravy a distribúcie tovaru. Firma so sídlom v Kjóte tiež informovala, že odložila vydanie Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp, ktoré bolo ohlásené na konzole Switch 8. apríla. Nintendo minulý týždeň zatvorilo internetový e-shop v Rusku po tom, čo jeho poskytovateľ platieb zastavil transakcie v ruských rubľoch.

 

 

img

 

Ďalší herný giganti a herné štúdia sa pripájajú. Viac k téme: GAMING Herné štúdiá vyjadrili podporu Ukrajine po svojom




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies