V auguste vstúpilo do Európskej únie rekordných 156-tisíc migrantov

NETKY.SK • 15 September 2015, 21:21 • 2 min
V auguste vstúpilo do Európskej únie rekordných 156-tisíc migrantov

BRUSEL - Rekordný počet 156.000 migrantov vstúpil v auguste na územie Európskej únie, čím sa ich celkový počet v tomto roku zvýšil na 500.000. Uviedla to v dnes zverejnenej štatistike Európska agentúra pre riadenie operačnej spolupráce na vonkajších hraniciach členských štátov Európskej únie (Frontex).

slovakia

left justify in out

August bol podľa agentúry Frontex čo do počtu prichádzajúcich blízkovýchodných a afrických utečencov už piatym rekordným mesiacom v rade. Agentúra Reuters doplnila v tejto súvislosti štatistiku pricestovaných migrantov pre rok 2014, keď ich na územie EÚ prišlo 280.000.

 

V dôsledku zavedenia prísnych obmedzení na hraničných priechodoch do Maďarska dôjde pravdepodobne k presmerovaniu migračných trás cez iné tranzitné krajiny do EÚ, povedala dnes hovorkyňa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) Melissa Flemingová. Utečenci si podľa nej budú hľadať iné cesty, ako sa dostať do EÚ.

 

Úrad je v kontakte so všetkými krajinami, ktoré prichádzajú v tejto súvislosti do úvahy, uviedla Flemingová a dodala, že UNHCR je pripravený presunúť sa do rôznych krajín a pomôcť najlepšie, ako vie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies