AKTUALIZÁCIA: LOH 2020: Zuzana Rehák Štefečeková trafila v prvej kvalifikácii ako jediná všetky terče!

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 08:51 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: LOH 2020: Zuzana Rehák Štefečeková trafila v prvej kvalifikácii ako jediná všetky terče!

TOKIO - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková je po prvej časti kvalifikácie líderkou súťaže v trape žien.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA (28.7. o 11:50)

Rodáčka z Nitry je aj dvojnásobná majsterka sveta v trape v tímovom mix trape. V mix trape sa ešte predstaví aj na OH 2020. Prvý deň kvalifikácie trapu mužov vyšiel Erikovi Vargovi, ktorý je dvanásty výkonom 73 terčom.

 

img

 

"Maximálne som spokojný s oboma svojimi zverencami. Absolútny nástrel v prvý deň súťaže u Zuzky Rehák Štefečekovej a vôbec prvýkrát v kvalifikácii 73 u Erika Vargu, to sú výborné výkony. Obaja ukázali, že sú vo forme. Zuzka je mentálne silná, dokáže sa vyhecovať na vrcholných podujatiach, ako je olympiáda. A že môže zajtra atakovať kvalifikačný svetový rekord? Preteky na olympiáde nie sú o svetových rekordoch, ale o víťazstve," zhodnotil tréner Branislav Slamka pre RTVS.

 

Pôvodný článok

Skúsená 37-ročná trapistka trafila v prvý deň dvojdňových kvalifikačných pretekov ako jediná všetkých 75 terčov. Druhá Talianka Silvana Stoncová a tretia Alessandra Perilliová zo San Marina zaostávajú o jeden terč. V Asaka Shooting Range súťaží 26 strelkýň.

 

img

 

Ďalší program 
Trap žien pokračuje druhou časťou kvalifikácie vo štvrtok od 2.00 h SELČ záverečnými dvoma položkami. Najlepších šesť strelkýň potom zabojuje o medaily vo finále, ktoré príde na rad v Asaka Shooting Range od 7.30 h SELČ.

Zuzana Rehák Štefečeková je na svojej tretej olympiáde. Z prvých dvoch, z Pekingu 2008 a Londýna 2012, si odniesla dve strieborné medaily v trape. Do Ria de Janeiro 2016 sa tiež kvalifikovala, ale právo účasti nevyužila, lebo mala materské povinnosti.

 

img

 

Rodáčka z Nitry je aj dvojnásobná majsterka sveta v trape v tímovom mix trape. V mix trape sa ešte predstaví aj na OH 2020.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies