V auguste stúpol počet detí zadržaných na hraniciach s Mexikom

NETKY.SK • 22 September 2015, 08:38 • 2 min
V auguste stúpol počet detí zadržaných na hraniciach s Mexikom

WASHINGTON - Americká pohraničná stráž zadržala v auguste na juhozápadných hraniciach Spojených štátov 4632 detí bez sprievodu, utekajúcich z Mexika a krajín Strednej Ameriky. V porovnaní s augustom 2014 ide o 52-percentný nárast. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov americkej pohraničnej stráže sa počet osôb mladších ako 17 rokov, ktoré sa pokúsili prekročiť hranice Spojených štátov, v auguste prudko zvýšil. Od začiatku fiškálneho roku, teda od 1. októbra 2014, zadržala pohraničná stráž 35.000 detí, ktoré cestovali bez sprievodu, ako aj 34.000 rodín väčšinou tvorených matkami s deťmi.

 

Mnohí z migrantov zadržaných na hraniciach medzi Mexikom a Spojenými štátmi utekajú pred násilím v stredoamerických krajinách, ako sú Honduras, Salvádor či Guatemala.

 

Počas ostatných niekoľkých mesiacov bol celkový počet utečencov zadržaných na týchto hraniciach oveľa nižší ako vlani, avšak v júli, ale najmä v auguste prudko stúpol.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies