V Anglicku triumf oboch Manchestrov, Arsenalu aj FC Chelsea

NETKY.SK • 19 Október 2015, 08:51 • 2 min
V Anglicku triumf oboch Manchestrov, Arsenalu aj FC Chelsea

LONDÝN - Futbalisti Manchestru United aj FC Chelsea zvládli svoje stretnutia v rámci 9. kola najvyššej anglickej súťaže Premier League.

slovakia

left justify in out

Manchester hodil za hlavu prehru 0:3 z minulého týždňa v Londýne s Arsenalom a rovnakým pomerom triumfoval v Liverpoole nad Evertonom. "Predviedli sme fantastický výkon," pochválil svojich hráčov holandský tréner United Louis van Gaal. "Červení diabli" sú s 19 bodmi na treťom mieste v ligovej tabuľke o skóre za Arsenalom. Na lídra súťaže a zároveň mestského rivala City majú dvojbodový odstup, no už v 10. kole ich privítajú na vlastnom štadióne.

 

Zverenci kouča FC Chelsea Josého Mourinha zaknihovali prvé víťazstvo po remíze v Newcastli (2:2) v 7. kole Premier League a následnej prekvapujúcej domácej prehre so Southamptonom 1:3 - v sobotu zdolali na Stamford Bridge trápiacu sa Aston Villu 2:0. O víťazný presný zásah sa postaral španielsky reprezentant Diego Costa, ktorý sa vrátil do zostavy "Blues" po odpykaní si trojzápasového trestu za nešportové správanie v septembrovom dueli s Arsenalom. "Moji hráči majú problémy so sebavedomím, ale to prichádza s výsledkami. Tento výkon nás posúva vpred," uviedol po stretnutí Mourinho. Chelsea sa po triumfe posunula na 11. miesto v tabuľke s rovnakým počtom bodov, Aston Villa je na zostupovej 19. pozícii a na 17. Bournemouth stráca štyri body.

 

V zápase medzi Manchestrom City a Bournemouthom sa blysol Raheem Sterling, ktorý sa na presvedčivom víťazstve 5:1 podieľal hetrikom. "Som spokojný s jeho výkonom. Raheem musí popracovať na zakončení, teraz sa mu to podarilo. Viem, že nie je klasický útočník, ale má potenciál dávať viac gólov," chválil 20-ročného Sterlinga kormidelník City Manuel Pellegrini. O zvyšné dva zásahy domácich sa postaral kanonier z Pobrežia Slonoviny Wilfried Bony. "Citizens" sú s 21 bodmi na čele Premier League a najbližšie ich 25. októbra čaká na štadióne Old Trafford mestské derby s United.

 

Premiéry na lavičke FC Liverpool sa dočkal nemecký lodivod Jürgen Klopp. "The Reds" nastúpili v metropole Anglicka proti Tottenhamu a z Londýna si odniesli jeden bod za bezgólovú remízu. "Mali sme pár svetlých momentov. Nebolo to najhoršie," referoval Klopp. Slovenský reprezentant Martin Škrtel odohral v drese "červených" celý duel. "Kohúti" si pripísali už druhú remízu za sebou a so 14 bodmi sú na 7. priečke, ich sobotňajší súper zo stredozápadu krajiny má o bod menej a figuruje na 10. mieste.

 

Arsenal Londýn potvrdil úlohu favorita a vo Watforde zvíťazil rozdielom triedy 3:0 a potvrdil dobrú formu z ostatných troch ligových stretnutí, v ktorých strelil dovedna 11 gólov. "Gunners" majú na svojom konte 19 bodov a na vedúci Manchester City strácajú iba dva body.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies