V americkej armáde je viac samovrahov než padlých v Afganistane

NETKY.SK • 15 Január 2013, 07:42 • 2 min
V americkej armáde je viac samovrahov než padlých v Afganistane

V americkej armáde je viac samovrahov než padlých v Afganistane - Krimi Počet samovrážd v americkej armáde stúpol vlani na rekordných 349, čo ďaleko prevyšuje počet Američanov zabitých v boji v Afganistane. Niektorí súkromní experti dokonca predpovedajú,

slovakia

left justify in out

img

Počet samovrážd v americkej armáde stúpol vlani na rekordných 349, čo ďaleko prevyšuje počet Američanov zabitých v boji v Afganistane. Niektorí súkromní experti dokonca predpovedajú, že tento pochmúrny trend sa bude tento rok zhoršovať. 

Správu dnes priniesla tlačová agentúra AP.

Pentagón sa zo všetkých síl snaží zamedziť samovraždám, ktoré minister obrany Leon Panetta a ďalší predstavitelia označili za epidémiu. Problém odzrkadľuje obrovský stres vojakov, ktorí znášajú viac ako desať rokov boja v Afganistane a Iraku. To všetko ešte zhoršuje strach z vyhliadky, že ich prepustia zo zmenšujúcej sa armády.

Údaje Pentagónu, ktoré dnes získala agentúra AP, ukazujú, že vlani došlo k 349 samovraždám medzi vojakmi v aktívnej službe, čo je nárast oproti 301 samovraždám z predchádzajúceho roka 2011 a aj oproti interným predpovediam Pentagónu, ktorý ich predpokladal 325. Štatistika samotná nevysvetľuje, prečo si vojaci vzali život - vojenskí a civilní predstavitelia Pentagónu priznali, že treba urobiť viac pre pochopenie týchto príčin.

Vlaňajší celkový počet samovrážd je najvyšší od roku 2001, keď ich Pentagón začal dôkladne zaznamenávať. Prevyšuje počet 295 Američanov, ktorí vlani zahynuli v Afganistane, dodala agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies