Boje Izraelčanov s Hamasom pokračujú na minimálne siedmich miestach

NETKY.SK • 9 Október 2023, 11:00 • 2 min
Boje Izraelčanov s Hamasom pokračujú na minimálne siedmich miestach

JERUZALEM - Boje medzi izraelskými silami a palestínskymi militantmi z hnutia Hamas v pondelok ráno pokračovali na siedmich až ôsmich miestach v okolí pásma Gazy. Izraelská armáda zároveň počas noci podnikla viac než 500 náletov a delostreleckých útokov na ciele Hamasu a Palestínskeho islamského džihádu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Stále bojujeme. Stále máme vojakov bojujúcich proti teroristom na siedmich a ôsmich otvorených miestach v okolí Gazy," uviedol hovorca izraelskej armády Richard Hecht dva dni po tom, čo Hamas podnikol nečakaný masívny útok na Izrael.

"Mysleli sme si, že už včera získame plnú kontrolu (nad naším územím). Dúfam, že ju budeme mať do konca tohto dňa (pondelka)," dodal Hecht.

Izraelská armáda v samostatnom vyhlásení okrem toho uviedla, že v noci na pondelok zasiahli Izraelské obranné sily (IDF) pri náletoch a delostreleckých útokoch v pásme Gazy vyše 500 cieľov Hamasu a Palestínskeho islamského džihádu.

Pri týchto útokoch bolo zasiahnutých viacero viacposchodových budov vrátane domu jedného z členov politického vedenia Hamasu. V tejto budove sa nachádzalo veliteľské centrum Hamasu, ktoré sa podieľalo na riadení infiltrácie militantov do Izraela, uviedla izraelská armáda.

Islamistické hnutie Hamas spustilo v sobotu ráno z pásma Gazy rozsiahle raketové útoky na Izrael, pričom militanti z tohto hnutia súčasne na mnohých miestach prenikli cez hranice. Izrael reagoval masívnymi leteckými a delostreleckými útokmi na Gazu, pričom sa stále snaží vytlačiť skupiny militantov zo svojho územia.

Pri útokoch palestínskych ozbrojencov zahynulo už vyše 700 Izraelčanov, zatiaľ čo z Gazy hlásia minimálne 413 obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AFP Foto: The Times of Israel
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies