Boris Johnson už odpovedal na policajný dotazník týkajúci sa večierkov

NETKY.SK • 19 Február 2022, 08:19 • 2 min
Boris Johnson už odpovedal na policajný dotazník týkajúci sa večierkov

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson už odpovedal na otázky polície týkajúce sa večierkov, ktoré sa v jeho sídle na Downing Street 10 a na ulici Whitehall v Londýne uskutočnili v období lockdownu.

slovakia

left justify in out

Britská Metropolitná polícia (MPS) minulý týždeň informovala, že prostredníctvom elektronickej pošty poslala dotazníky viac ako 50 ľuďom, ktorí sa na večierkoch mali zúčastniť. Oslovené osoby museli podľa MPS dotazník pravdivo vyplniť do siedmich dní.

 

img

 

Policajné vyšetrovanie s názvom Operation Hillman má za cieľ potvrdiť možné porušenie pandemických opatrení na dvanástich večierkoch v období od mája 2020 do apríla 2021. Na niektorých z nich sa mal zúčastniť Johnson aj jeho manželka Carrie. Vyšetrovanie sa začalo na základe zistení druhej tajomníčky úradu vlády Sue Grayovej.

 

Johnson v posledných týždňoch čelí kritike za večierky usporiadané počas lockdownu. Premiér je pod tlakom zo strany opozičných politikov i viacerých predstaviteľov svojej Konzervatívnej strany, aby odstúpil z funkcie. Medzičasom sa už v parlamente za sériu večierkov ospravedlnil, no zároveň vyhlásil, že nemieni odstúpiť.

 

Prečítajte si: Polícia osloví viac ako 50 ľudí e-mailom, aby vyšetrila večierky



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies