Andrea Kalavská bola požiadaná o stiahnutie zákona o reforme nemocníc

NETKY.SK • 28 Október 2019, 17:38 • 2 min
Andrea Kalavská bola požiadaná o stiahnutie zákona o reforme nemocníc

BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) bola v pondelok požiadaná o to, aby stiahla niektoré zákony, medzi nimi aj zákon o reforme nemocníc, tzv. stratifikácii, a to niekoľko minút pred hlasovaním.

slovakia

left justify in out

Dôvodom bolo, že pre ne nie je zabezpečená dostatočná politická podpora. O tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

 

"Ministerka zdravotníctva SR bojovala za stratifikáciu a hľadala podporu pre túto reformu naprieč celým či už odborným, alebo politickým spektrom. Do dnešného dňa sa snažila hľadať podporu pre zákon," komentovala. Dodala, že Kalavská svoj krok bude bližšie komentovať v utorok (29. 10.).

 

img

 

Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) uviedol, že si pred pondelkovým rokovaním parlamentu overil, či ministerka zdravotníctva súhlasí s presunutím hlasovania o reforme nemocníc. Pripustil, že by sa o návrhu mohlo rozhodnúť ešte v tomto volebnom období.

 

Reforma nemocníc má pacientom priniesť kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť meranú cez lepšie výsledky liečby. Nemocnice by mali podľa návrhu postupne nastaviť kritériá, ktoré by to mali zabezpečiť, ako napríklad minimálny počet výkonov za rok. Novela sa nachádza v prvom čítaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies