V Afganistane zahynulo tento rok viac ako 5500 príslušníkov bezpečnostných síl

NETKY.SK • 31 Október 2016, 09:17 • 2 min
V Afganistane zahynulo tento rok viac ako 5500 príslušníkov bezpečnostných síl

KÁBUL - V Afganistane zahynulo tohto roku viac ako 5500 príslušníkov tamojších bezpečnostných síl. Vyplýva to zo štvrťročnej správy dozorného orgánu americkej vlády pre obnovu Afganistanu (SIGAR), napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa správy SIGAR-u za prvých osem mesiacov tohto roku zahynulo v Afganistane 5523 afganských vojakov a policajtov, pričom ďalších 9665 príslušníkov bezpečnostných zložiek utrpelo zranenia. Zo správy tiež vyplýva, že afganská vláda má pod kontrolou približne 63,4 percenta územia štátu.

 

Militanti z hnutia Taliban zintenzívnili tento rok svoje aktivity a na istý čas sa im podarilo ovládnuť niektoré časti severoafganského mesta Kundúz a tento mesiac takmer dobyli mesto Laškargáh, metropolu juhoafganskej provincie Helmand.

 

Konflikt v Afganistane si tohto roku vyžiadal množstvo obetí aj z radov civilistov. Podľa septembrovej správy Pomocnej misie OSN v Afganistane (UNAMA) si boje v tejto krajine vyžiadali životy približne 2562 civilistov, pričom ďalších 5835 ľudí utrpelo zranenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies