Užite si kus histórie na Festivale Stredovek na Bzovíku

NETKY.SK • 10 August 2023, 09:44 • 2 min
Užite si kus histórie na Festivale Stredovek na Bzovíku

Nemáte ešte žiadny program na nadchádzajúci piatok a sobotu? Možno vás zaujme predstava vrátiť sa o niekoľko storočí v čase a zažiť dva dni v stredoveku.

slovakia

left justify in out

Pevnosť Bzovík pri Krupine ožije na dva dni – 11. a 12. augusta históriou. Po úspešných minulých ročníkoch tu občianske združenie Stredovek opäť organizuje Festival Stredovek pre celú rodinu, plný atraktívnych podujatí, zábavy aj poučenia.

V nádhernom prostredí a v autentickej stredovekej atmosfére pred vašimi očami ožije história vďaka atraktívnym rytierskym súbojom, ukážkam dobových tancov, lukostreľby či jazdy na koni.

Deťom sa bude páčiť pobyt v dobovom tábore, dospelí môžu ochutnať v gastrozóne dobové jedlá, navštíviť vináreň, stredovekú krčmu. Budete svedkami sprievodu historických skupín, čarodejníckeho procesu, môžete sa zúčastniť na besedách o histórii.

V rámci sprievodného programu sa predstavia rôzne remeslá a trhy, vorkšop drôtikovania, súčasťou bude aj tomobola.

O kultúru sa postarajú skupiny Vrbovskí víťazi, Valar či Strigôň. Festival vyvrcholí hromadnou rytierskou bitkou a ohňovou šou v sobotu o 22. hodine. Brány Festivalu Stredovek sa otvárajú v piatok o 15.00 na nádvorí Pevnosti Bzovík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
stredovek.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies