Utorňajšiu diskusiu ukončila rozprava k zákonu o eurofondoch

NETKY.SK • 16 September 2014, 19:39 • 2 min
Utorňajšiu diskusiu ukončila rozprava k zákonu o eurofondoch

BRATISLAVA - Utorňajšie rokovanie parlamentu ukončila rozprava k návrhu zákona o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov.

slovakia

left justify in out

Materiál, ktorý pripravil rezort financií, upravuje riadiace, implementačné a kontrolné mechanizmy v podmienkach SR. Dôvodom schválenia navrhovaného zákona sú zmeny viacerých pravidiel využívania eurofondov, ktoré obsahujú nové nariadenia Európskej únie (EÚ) pre nové programové obdobie 2014 až 2020. Rozprava k tomuto návrhu bude pokračovať v stredu o 9:00. 

 

V utorok poslanci ukončili aj rozpravu v prvom čítaní o návrhu novely zákona o dani z príjmov. Opoziční poslanci podrobili návrh kritike, keď tvrdili, že opatrenia obsiahnuté v novele zvyšujú administratívnu záťaž podnikateľov a ich cieľom je iba zvýšiť príjem z daní. Kritizovali tiež návrh na obmedzenie daňových výdavkov. Viacerí opoziční poslanci pritom avizovali, že k návrhu novely v druhom čítaní predložia pozmeňujúce návrhy. O posunutí novely do ďalšieho legislatívneho procesu by mal parlament hlasovať v stredu. 

 

Ministerstvo financií SR v návrhu novely zákona o dani z príjmov navrhlo sprísniť definíciu daňových a nedaňových výdavkov. Tie sú podľa ministerstva rizikové z hľadiska ich zneužívania so zámerom ovplyvňovať základ dane. Taktiež chce zaviesť limity pri kúpe vozidla určeného na podnikanie. Novinky v zákone o dani z príjmov prinášajú aj zmeny v odpisovaní hmotného majetku. Rozširuje sa počet odpisových skupín. Súčasťou zmien je aj navrhovaná podpora pre podniky zaoberajúce sa výskumom a vývojom. Cieľom zmien je podľa ministerstva podporiť podnikateľské prostredie a zvýšiť daňovú spravodlivosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies