Útok na parížsky týždenník odsúdili aj islamské inštitúcie

NETKY.SK • 7 Január 2015, 18:12 • 2 min
Útok na parížsky týždenník odsúdili aj islamské inštitúcie

PARÍŽ - Dnešný útok na parížsku redakciu francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo, pri ktorom traja ozbrojenci zastrelili 12 ľudí, odsúdila aj francúzska Rada pre islamskú vieru. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Tento barbarský čin nesmiernej závažnosti je útokom proti demokracii a slobode tlače," uvádza sa vo vyhlásení Rady. 
     

Za trestný čin označila na svojom facebookovom profile dnešný útok na redakciu Charlie Hebdo aj vplyvná islamská vzdelávacia inštitúcia, akou je sunnitská univerzita al-Azhar v egyptskej Káhire.
     

"Je to trestný čin. Islam násilné činy odmieta," píše sa na facebookovom profile univerzity.
     

Redakciu Charlie Hebdo v 11. parížskom obvode prepadli dnes dvaja - podľa agentúry AP traja - ozbrojenci v čiernych kuklách s kalašnikovmi a pumpovacími brokovnicami. Predtým, ako spustili paľbu na pracovníkov týždenníka, jeden z nich podľa BBC vykríkol, že sú z jemenskej al-Káidy. 

       

Následná streľba si vyžiadala 12 mŕtvych a desať zranených. Stav štyroch zranených je kritický. Páchateľom sa z miesta činu podarilo ujsť na dvoch vozidlách. Polícia doposiaľ po útočníkoch pátra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies