Útok na hotel v Kábule si vyžiadal životy najmenej 5 civilistov

NETKY.SK • 21 Január 2018, 08:42 • 2 min
Útok na hotel v Kábule si vyžiadal životy najmenej 5 civilistov

KÁBUL - Najmenej päť civilistov bolo zabitých pri sobotňajšom útoku ozbrojencov na hotel Intercontinmntal v afganskej metropole Kábul, informovala v nedeľu nadránom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca afganského ministerstva vnútra uviedol, že ďalších šesť civilistov bolo zranených a viac ako 100 ľudí, vrátane 16 cudzincov, bolo vyslobodených z hotela.

 

Útok podľa agentúry DPA pokračoval aj v nedeľu ráno, 12 hodín po jeho vypuknutí.

 

Podľa šéfa afganskej televízie Tolo News sa posledný z útočníkov stále nachádza na hornom poschodí hotela. Agentúra DPA už skôr informovala, že najmenej traja zo štyroch ozbrojencov, ktorí zaútočili na hotel, boli zabití afganskými bezpečnostnými silami.

Agentúra tiež uviedla, že špeciálne jednotky krajiny, ako aj cudzie vojenské oddiely boli privolané na pomoc do hotela, nakoľko jeho blokáda pokračovala.

 

Americké ministerstvo zahraničných vecí vydalo vo štvrtok vyhlásenie, že "má správy o tom, že extrémistické skupiny môžu plánovať útok na hotely v Kábule", a varovalo občanov, aby zostali v bezpečí.

 

Nikto sa zatiaľ neprihlásil k zodpovednosti za útok.

 

Hotel Intercontinental sa stal terčom útoku ozbrojencov už aj v minulosti. V roku 2011 bojovníci Talibanu zaútočili na budovu a zahájili prestrelku, pri ktorej bolo zabitých 21 ľudí vrátane deviatich útočníkov.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies