Útočníka z Charlestonu obvinili zo spáchania zločinu z nenávisti

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 08:09 • 2 min
Útočníka z Charlestonu obvinili zo spáchania zločinu z nenávisti

COLUMBIA - Voči páchateľovi júnového masakru v černošskom kostole v americkom meste Charleston vzniesla v stredu veľká porota niekoľko desiatok federálnych obvinení vrátane spáchania zločinu z nenávisti. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľa oboznámeného s prípadom vzniesla veľká porota voči Dylannovi Stormovi Roofovi celkovo 33 federálnych obvinení, pričom za niektoré z nich mu v prípade dokázania viny hrozí trest smrti.

 

Belošského útočníka, 21-ročného Dylanna Storma Roofa, zadržali krátko po streľbe zo 17. júna, kedy v kostole v centre Charlestonu zavraždil deväť ľudí. Úrady štátu Južná Karolína ho obvinili z deväťnásobnej vraždy, nepovolenej držby strelnej zbrane a pokusu o vraždu.

 

Podľa svedkov mladík počas útoku vykrikoval rasistické urážky, pričom všetci deviati zastrelení boli Afroameričania. Predtým sa nechal fotografovať s vlajkou Konfederácie, ktorá pre mnohých Američanov symbolizuje otroctvo a rasizmus.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies