Útočníka v Mníchove mohol inšpirovať Breivikov čin spred piatich rokov

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 14:18 • 2 min
Útočníka v Mníchove mohol inšpirovať Breivikov čin spred piatich rokov

MNÍCHOV - Nemecká polícia sa domnieva, že útočník, ktorý v piatok zastrelil v Mníchove desať ľudí vrátane seba, bol inšpirovaný masakrom, ktorý pred piatimi rokmi spáchal v Nórsku Anders Behring Breivik.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Breivik tu mohol zohrať úlohu," povedal na dnešnej tlačovej konferencii mníchovský policajný prezident Hubertus Andrä. Dodal, že pri domovej prehliadke našli vyšetrovatelia v páchateľovej izbe materiál zaoberajúci sa myšlienkou vystrieľania veľkého množstva ľudí.

 

"Je zrejmé, že to zohralo určitú úlohu," dodal podľa agentúry AP policajný šéf.

 

Útočník sa takisto mohol predtým pokúšať svoje obete do McDonaldu v obchodnom stredisku Olympia - kde v piatok večer začal so svojou divokou paľbou - prilákať. A to tak, že na Facebooku uverejnil falošné ponuky na jedlá zadarmo, tvrdí polícia.

 

Policajti tiež uvádzajú, že útočník, 18-ročný Nemec iránskeho pôvodu, bol pravdepodobne duševne chorý a v ruksaku mal až 300 nábojov.

 

V mladíkovom byte sa však nenašli dôkazy o jeho prípadných kontaktoch na organizáciu Islamský štát, zdôraznil na tlačovej besede policajný prezident Andrä.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies