Útočník z ruskej Kazene má samovražedné sklony. Večer pred útokom o svojich plánoch informoval na sociálnej sieti

NETKY.SK • 19 Máj 2021, 07:00 • 2 min
Útočník z ruskej Kazene má samovražedné sklony. Večer pred útokom o svojich plánoch informoval na sociálnej sieti

KAZAŇ – Mladý muž, ktorý v Rusku zaútočil na školu a zabil deväť ľudí, je pod drobnohľadom.

slovakia

left justify in out

Iľnaz Gaľavijev, mladík, ktorý sa po vražednom útoku na školu, nachádza vo vyšetrovacej väzbe. Počas svojho vyčíňania zastrelil sedem detí a dvoch učiteľov, ktorí vlastným telom bránili svojich žiakov. Podľa najnovších informácií, má vrah sklony k samovražde a musí byť pod sprísnenou kontrolou. 

 

Informovala o tom agentúra TASS. Ako uvádza nemenovaný zdroj, Gaľavijev večer pred streľbou uverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom napísal, že po útoku na školu, ktorú navštevoval a z ktorej ho vylúčili, spácha samovraždu.

 

Mladík sa aktuálne nachádza na samotke vo vyšetrovačke v Kazani. Polícia zároveň plánuje jeho prevoz do Moskvy na psychologické a psychiatrické vyšetrenie. 

 

Horor sa podľa agentúry však ani zďaleka neskončil. V utorok bol do školy doručený list, v ktorom sa autor vyhráža, že spácha rovnaký útok ako Gaľavijev.

 

Škola okamžite evakuovala všetkých žiakov a pedagógov. Polícia následne prišla so záverom, že išlo iba o falošnú správu. Miestna radnica už pripravuje na súbore bezpečnostných opatrení, aby dokázala zabrániť podobným tragédiám. Tie by sa mohli stať dokonca štandardom v rámci celého Ruska. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Po brutálnom útoku na školu v Kazani, dnes pochovali deväť obetí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies