Kuba je najtrendovejšou destináciou sveta – tak rozhodli milióny cestovateľov podľa portálu TripAdvisor

NETKY.SK • 1 September 2023, 11:00 • 2 min
Kuba je najtrendovejšou destináciou sveta – tak rozhodli milióny cestovateľov podľa portálu TripAdvisor

V súčasnosti najväčší svetový portál pre turizmus cestovanie TripAdvisor každoročne udeľuje svoje ocenenia Travelers' Choice Best of the Best Destination Awards vo viacerých cestovateľských kategóriách.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nejde pritom o ceny, udeľované hŕstkou vybraných elitných kritikov či redaktorov. V tomto prípade rozhodujú demokraticky milióny obyčajných cestovateľov z celého sveta, ktorí zanechávajú na portáli svoje hodnotenia a určujú tak výslednú podobu rebríčku.

Na samom vrchole medzi najobľúbenejšími destináciami sa už druhý rok po sebe umiestnil Dubaj ako globálne centrum luxusného pohostinstva a špičkovej architektúry s prvotriednymi maloobchodnými a kultúrnymi službami, uspokojujúcimi priania a potreby cestovateľov z celého sveta.

V kategórii „Trending Destination in the world“, ktorá odhaľuje destinácie s najväčším medziročným nárastom záujmu na portáli Tripadvisor, sa na prvej priečke umiestnila Kuba (za ňou na 2. mieste sa usadil vietnamský Hoi An a na treťom mieste Maurícius). Popularita tejto pestrej karibskej krajiny na portáli prudko stúpa. Ostrov známy starosvetskou architektúrou, bohatou históriou, ale aj plážami, jedlom a zábavou ponúka fascinujúce možnosti a zážitky aj pre tých najnáročnejších cestovateľov.

Kubu nie je ťažké zamilovať si a niet divu, že sa stáva posledné roky favoritom rôznych kategórií cestovateľov. Je zmesou podmanivej histórie, nádherného pobrežia, farebných ulíc, mestečiek a štýlových veteránov na cestách. To všetko pred vašimi očami defiluje v rytme veselej salsy, ktorá je verným odrazom roztancovaného životného štýlu uvoľnených a stále usmiatych Kubáncov.

Krajina si zachováva svoju autentickosť, romantiku aj kúsok tajomnosti, s ktorou víta každého turistu. Tu sú dôvody, pre ktorú cestovatelia po celom svete milujú Kubu najviac:

Havana – žiadne slová na opis tohto mesta nestačia, musíte to vidieť na vlastné oči. Vznešené koloniálne budovy, nekonečná hra farieb, život na ulici. Množstvo skvelých klubov, reštaurácií, kultúra na každom kroku. Navštívte Múzeum revolúcie, pochoďte uličky starej Havany (Habana Vieja), vnímajúte úžasnú fúziu baroka, koloniálnej doby a art deca. Prejdite sa nábrežím, navštívte pevnosť El Morro. Urobte si fotografie na Paseo del Prado – prvá vydláždená ulica Havany s nádhernými budovami, hotelmi a národným divadlom.

Príjemná tropická klíma – ešte aj slnko je na Kube priateľské a viac ako znesiteľné.  Ako v každej tropickej krajine, aj tu je dostatok dažďa a zrážok. Silné lejaky môžu byť na Kube časté a tropické búrky môžu prísť bez akéhokoľvek varovania. Svetlomodrá obloha zrazu prinesie tmavosivé mraky a vy zažívate pravú zrážku po kubánsky, možno aj s bleskom a hromom. Pridajte k tomu divoké morské vlny a uznáte, že ešte aj dážď je na Kube romantický a mimoriadne fotogenický.

Skvelé jedlo – na Kube sa o kvalitu street-foodu nemusíte obávať, je vynikajúci! Treba vyskúšať manis (pražené arašidy), či kubánske rybie sendviče so syrom a cibuľou. V reštaurácii si zájdite na homára, či čerstvé morské plody. Kubánsky rum sa považuje za jeden z najlepších na svete.

 

Muzika na každom rohu - ľudia na Kube sú spätí s hudbou, budete toho svedkami či už na pláži, alebo počas prechádzky po havanskom Malecone. Každodenné aktivity na Kube sa nesú v rytmoch timby, reggaetonu, son a salsy. Takmer všetky reštaurácie a hotely na Kube ponúkajú živú hudbu. A to nie až v neskorých večerných hodinách, ale už od poludnia!

Život na ulici – s tým súvisí aj ďalšia typická črta Kuby, žije sa tu na ulici! Ak nie je krutá zima, Kubánci si užívajú život pod holým nebom, jedia, stretávajú sa, kávičkujú, klebetia. A vy toho môžete byť súčasťou.

Pláže a more – Kuba je ostrov a poskytuje turistom kus nádherného pobrežia a mnohé skvelé pláže. Nájdete tu romantické zátoky s palmami, čistú vodu, biely piesok – hotový karibský sen! Skvelé je, že tu nájdete dostatok pláží, ktoré nie sú preplnené, ako na iných vychytených svetových letoviskách. Medzi najobľúbenejšie patria: Varadero, Playa Pilar, Playa Paraiso, Cayo Santa Maria.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies