Útočník z Ansbachu v minulosti bojoval v Iraku ako vojak al-Káidy

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 13:42 • 2 min
Útočník z Ansbachu v minulosti bojoval v Iraku ako vojak al-Káidy

BERLÍN - Samovražedný bombový útočník sýrskeho pôvodu, ktorý v nedeľu zranil v bavorskom meste Ansbach 15 ľudí, bojoval v minulosti v Iraku a Sýrii na strane tamojších odnoží al-Káidy. Teroristická organizácia Islamský štát (IS), ktorej tento muž prisahal vernosť, to uviedla vo svojom týždenníku an-Naba.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Agentúra AP dnes informovala, že podľa článku zverejneného v utorok večer na internete Muhammad Dalíl strávil výrobou bomby odpálenej v Ansbachu tri mesiace. V minulosti bol údajne bojovníkom al-Káidy v Iraku, po založení sýrskej odnože tejto organizácie, známej ako Front an-Nusra, však prešiel do jej radov, na čo utrpel zranenia pri mínometnom útoku.

 

Islamský štát zverejnil VIDEO zachytávajúce útočníka z festivalu v Ansbachu

 

V čase útoku 27-ročný Sýrčan prišiel do Nemecka ako žiadateľ o azyl, tamojšie úrady však jeho žiadosť zamietli a rozhodli, že bude vyhostený do Bulharska.

 

 

Periodikum IS uvádza, že po vypuknutí sýrskej krízy v roku 2011 Dalíl útočil na vládne sily ručnými granátmi a zápalnými fľašami. Podľa AP prisahal vernosť IS zrejme po tom, ako sa táto skupina v roku 2013 odčlenila od Frontu an-Nusra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies