Útočník s nožom zranil v Číne pred školou sedem detí, chcel sa pomstiť spoločnosti

NETKY.SK • 25 November 2016, 18:58 • 2 min
Útočník s nožom zranil v Číne pred školou sedem detí, chcel sa pomstiť spoločnosti

PEKING - Sedem detí a dvoch dospelých zranil dnes útočník vyzbrojený nožom pred budovou základnej školy v čínskom meste Chan-čung v provincii Šen-si pri najnovšom so série masových útokov. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Štátna televízia CCTV uviedla, že podozrivým je 58-ročný muž, ktorý sa chcel zrejme "pomstiť spoločnosti" za to, že bol trestne stíhaný za krádež. Nie je jasné, ako vážne deti zranil. Na snímkach, ktoré na sociálnych sieťach zverejnili štátne médiá, odnášajú dieťa na nosidlách.

 

Útočníci pri masových útokoch v Číne používajú zvyčajne nože alebo podomácky vyrobené výbušniny, pretože čínske zákony prísne obmedzujú predaj a vlastníctvo strelných zbraní. K viacerým masovým útokom došlo v školách, ktoré sprísnili bezpečnostné opatrenia po sérii útokov v roku 2010, keď prišlo o život takmer 20 detí.

 

V decembri 2012 zranil muž nožom vyše 20 detí pred základnou školou v čínskej provincii Che-nan. K útoku došlo v rovnaký deň ako k streľbe v americkej základnej škole v meste Newtown v štáte Connecticut, pri ktorej páchateľ zastrelil 26 ľudí.

 

Skôr v priebehu tohto roka útočník zranil pred školou v ostrovnej provincii Chaj-nan desať detí a hneď nato spáchal s pomocou noža samovraždu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies