Útočník dobodal vo francúzskom meste Annecy šesť detí

NETKY.SK • 8 Jún 2023, 11:03 • 2 min
Útočník dobodal vo francúzskom meste Annecy šesť detí

ANNECY - Šesť detí a jedného dospelého zranil vo štvrtok nožom útočník v parku v meste Annecy na východe Francúzska,

slovakia

left justify in out

Polícia potvrdila, že pravdepodobného páchateľa útoku v meste vo francúzskych Alpách zadržala. Zranené deti sú vo veku okolo troch rokov. Presné okolnosti útoku v parku v blízkosti jazera ani informácie o možnom motíve neboli bezprostredne známe.

 

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin na sociálnej sieti Twitter ocenil "veľmi rýchly zásah" poriadkových síl. K útoku došlo pred 10.00 h SELČ, spresňuje agentúra AFP. Na miesto incidentu odcestovala aj francúzska premiérka Élisabeth Borneová. Denník Le Parisien informoval, že útočník spôsobil trom osobám ťažké zranenia a jedna z nich je v život ohrozujúcom stave. 

 

Nemecký denník Bild uviedol, že páchateľom je údajne Abdalmasih H., narodený v roku 1991. Páchateľ pochádza zo Sýrie a v novembri požiadal vo Francúzsku o azyl, predtým mu bol vo Švédsku udelený status utečenca. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies