Ústretové návrhy na zmenu postojov cirkvi neprešli

NETKY.SK • 19 Október 2014, 11:18 • 2 min
Ústretové návrhy na zmenu postojov cirkvi neprešli

RÍM - Desiatky vedúcich predstaviteľov katolíckej cirkvi zhromaždené vo Vatikáne v sobotu neprijali prelomové návrhy na zmenu postojov cirkvi k téme homosexuality či možnosti tolerantnejšieho prístupu rozvedeným katolíkom, čo podporoval aj samotný pápež František.

slovakia

left justify in out

S tým však nesúhlasilo veľké množstvo prítomných biskupov. Konkrétne išlo o pozitívnu prezentáciu homosexuality a homosexuálneho súžitia. Druhá sa týkala rozbitých manželstiev a dôrazu na uľahčenie prístupu k sviatostiam v prípade rozvedených a znovuzosobášených. Ani jeden návrh nezískal potrebnú dvojtretinovú podporu. Biskupi sa však zhodli na potrebe tolerantného prístupu k mužom a ženám s homosexuálnymi sklonmi a vyhnutiu sa ich diskriminácii.

 

Cieľom v nedeľu sa končiaceho mimoriadneho zasadnutia, ktoré trvalo dva týždne, bolo definovanie súčasného stavu a ďalšieho postoja cirkvi ku kontroverzným záležitostiam týkajúcich sa interrupcie, antikoncepcie, homosexuality či rozvodov. Prítomných bolo viac ako 200 biskupov z celého sveta. Cirkev takto reaguje na Františkom iniciovaný svetový prieskum, ktorý ukázal, že väčšina z približne 1,2 miliardy členov katolíckej cirkvi odmieta učenia cirkvi týkajúce sa sexuality a antikoncepcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies