Ústavný súd priznal v novembri za prieťahy vyše stotisíc eur

NETKY.SK • 17 December 2014, 15:19 • 2 min
Ústavný súd priznal v novembri za prieťahy vyše stotisíc eur

KOŠICE - Ústavný súd Slovenskej republiky (ÚS) priznal nálezom v 25 sťažnostiach v novembri 2014 sťažovateľom primerané finančné zadosťučinenie v celkovej výške 106 500 eur za prieťahy v konaní pred všeobecnými súdmi.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes hovorkyňa ústavného súdu Anna Pančurová. Najvyššiu sumu 23 000 eur za toto obdobie sťažovateľom zaplatí Okresný súd v Banskej Bystrici, 12 000 Okresný súd Čadca a 10 000 Okresný súd Bratislava II.

 

Ústavný súd Slovenskej republiky v mesiaci november 2014 rozhodol nálezom o zrušení šiestich rozhodnutí všeobecných súdov pre porušenie základných práv sťažovateľov na súdnu ochranu a právo na spravodlivé súdne konanie. Napadnuté rozhodnutia zrušil a vrátil súdom vec na ďalšie konanie. V jednom prípade sťažovateľovi priznal primerané finančné zadosťučinenie 9 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies