Úspešnú sezónu v Tatrách potvrdil aj najväčší prevádzkovateľ stredísk

NETKY.SK • 6 September 2013, 09:10 • 2 min
Úspešnú sezónu v Tatrách potvrdil aj najväčší prevádzkovateľ stredísk

POPRAD – Tohtoročná letná turistická sezóna sa radí medzi najúspešnejšie v posledných rokoch.

slovakia

left justify in out

“V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka vzrástol počet dovolenkárov v horských strediskách Tatry Mountain Resorts o osem percent, čo sa prejavilo aj na náraste tržieb,“ informovala Zuzana Fabianová zo spoločnosti. Do Vysokých a Nízkych Tatier prišlo počas leta 471 085 návštevníkov.

Jasná sa s Chopkom vďaka novým atrakciám, ktoré v stredisku pribudli a investíciám mení z typicky zimného na celoročné stredisko. Chopok Sever navštívilo počas leta o štyri percentá viac návštevníkov ako minulý rok. Návštevnosť Chopku Juh stúpla o jedno percento. Leto si v Jasnej a v Nízkych Tatrách spolu užívalo viac ako 74 000 návštevníkov. Štatisticky dovolenkovalo v Jasnej najviac Slovákov, ktorých bolo 55 %, Čechov (23 %) a Poliakov (14 %). Z ostatných krajín boli predovšetkým návštevníci z Ruska, pobaltských krajín, Nemecka a Maďarska. 

Vysoké Tatry sa tešili záujmu najmä turistov zo Slovenska, Čiech a Poľska. Naše veľhory prilákali toto leto viac ako 390 000 návštevníkov. Najväčší nárast z vysokotatranských stredísk zaznamenal oproti minulému roku Starý Smokovec, kde návštevnosť stúpla o 15 %. Sú za tým hlavne podujatia pre rodiny s deťmi, ktoré spoločnosť organizovala v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry či mestom Vysoké Tatry. „Čísla zo štatistík nás úprimne tešia, ale zároveň aj zaväzujú, že zaspať na vavrínoch sa nedá, ale že ako líder v cestovnom ruchu máme stále čo vylepšovať. Dovolenkovať v Tatrách je dnes moderné a my sme radi, že sa nám úspešne darí tento trend napĺňať,“ uviedol generálny riaditeľ Tatry Mountain Resorts Bohuš Hlavatý. 

Počet návštevníkov liptovského akvaparku sa počas letných prázdnin zvýšil o štyri percentá oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka. Prázdniny si v Tatralandii užívalo takmer 300 000 návštevníkov. Medziročný nárast tržieb predstavoval päť percent. Za pozitívnym vývojom sú podľa Fabianovej hlavne novinky, s ktorými akvapark otváral letnú sezónu. Slanú morskú vodu alebo tropické palmy, či tobogany si najviac užívali dovolenkári z Poľska (45 %), Slovenska (37 %) a Českej republiky (15 %). Hotely spoločnosti Tatry Mountain Resorts zaznamenali počas leta mierny pokles počtu hostí. Priemerná dĺžka pobytu bola 3,1 dňa. Lákadlom pre návštevníkov je aj vernostná karta GoPass. Doteraz sa do vernostného programu zapojilo približne 20 000 klientov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies