Usmrtili ďalšieho medveďa z ružomberského cintorína

NETKY.SK • 27 Jún 2023, 13:35 • 2 min
Usmrtili ďalšieho medveďa z ružomberského cintorína

RUŽOMBEROK - Zásahový tím v utorok ráno odchytil ďalšieho medveďa, ktorý spôsoboval problémy na mestskom cintoríne v Ružomberku. Za asistencie veterinárneho lekára ho usmrtili. Je to už druhý jedinec tento mesiac.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom ružomberský primátor Ľubomír Kubáň. Konkretizoval, že išlo o približne trojročného samca s hmotnosťou viac ako 70 kilogramov. Podľa Kubáňa bude Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR naďalej monitorovať situáciu na cintorínoch v Ružomberku, v priľahlom Bielom Potoku aj vo Vlkolínci. "V spolupráci s odborníkmi plánujeme na cintoríne inštalovať aj elektrické ohradníky. Verím, že opatrenia pomôžu väčšej bezpečnosti a ochrane zdravia i majetku obyvateľov," dodal primátor.

 

Ochranári zistili začiatkom júna v areáli ružomberského mestského cintorína pohyb najmenej štyroch medveďov. Lákať ich tam má pravdepodobne prímes bravčového alebo hovädzieho loja vo sviečkach, ktoré konzumovali. Zásahový tím lokalitu monitoroval a snažil sa jedince odplašiť. V polovici júna odchytili a usmrtili samca s hmotnosťou 107 kilogramov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies