Správa ciest dostala zelenú, už čoskoro začnú s opravami vozoviek po celom Slovensku

NETKY.SK • 28 September 2020, 12:01 • 2 min
Správa ciest dostala zelenú, už čoskoro začnú s opravami vozoviek po celom Slovensku

BRATISLAVA – Rada Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) zamietla odvolanie v prípade súťaže na veľkoplošné opravy ciest prvej triedy. Cestári tak môžu začať s prácami.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková. Rada ÚVO tak potvrdila prvostupňové rozhodnutie úradu. "Uvedené znamená, že rada ÚVO, rovnako ako úrad, v postupe verejného obstarávateľa neidentifikovala navrhovateľom namietané porušenia zákona o verejnom obstarávaní," priblížila Zvončeková.

 

Začiatok prác zbrzdil jeden z uchdzačov

Hovorkyňa vysvetlila, že úlohou Rady ÚVO v tomto odvolacom konaní bolo posúdiť zákonnosť postupu verejného obstarávateľa, teda SSC, pri vyhodnocovaní ponúk uchádzačov.

 

img

 

A to z hľadiska údajne mimoriadne nízkej ponuky, konkrétne v súvislosti s uchádzačmi, ktorí sa umiestnili na prvom a druhom mieste a na základe splnenia požiadaviek na predmet zákazky a splnenia jednej z podmienok účasti technickej alebo odbornej spôsobilosti.

 

Vyhodnotenie ponúk Slovenskou správou ciest bolo totiž namietané uchádzačom, ktorý sa vo vyhodnotení umiestnil na piatom mieste v poradí. Ešte v priebehu júla SSC informovala, že námietku uchádzača úrad zamietol ako neodôvodnenú.

 

img

 

Celoplošné opravy ciest za 50 miliónov eur

Cestári deklarovali, že ak sa verejné obstarávanie ukončí počas leta, do konca roka stihne zrekonštruovať vozovky na celom území Slovenska vo výške približne 50 miliónov eur.

 

Najviac ciest sa má opraviť v Banskobystrickom kraji, kam bude smerovať až 24 % z celkovej sumy. SSC v októbri 2019 vyhlásila novú súťaž na veľkoplošné opravy ciest prvej triedy, ktorá je rozdelená na časti. Cenu odhadla na 166,56 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). 

 

Mohlo by vás zaujímať: Pripravte sa na dopravné obmedzenia! Diaľničiari začnú s jesennou údržbou diaľničných tunelov

 

Pôvodnú súťaž však muselo SSC zrušiť, pretože nerozdelila zákazky na častiZákazka zahŕňa opravy vozoviek na cestách prvej triedy výmenou degradovaných vrstiev krytu vozovky.

 

Cieľom je zlepšenie prevádzkovej spôsobilosti krytu vozovky a predĺženie životnosti zabránením vplyvu porúch na nižšie položené vrstvy vozovky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies