Úrokové sadzby v Británii zostávajú na rekordnom minime

NETKY.SK • 6 November 2014, 14:17 • 2 min
Úrokové sadzby v Británii zostávajú na rekordnom minime

LONDÝN - Britská centrálna banka (Bank of England, BoE) ponechala úrokové sadzby na rekordnom minime. Nízka inflácia totiž dáva banke čas, aby odkladala začiatok zvyšovania úrokových sadzieb. Príliš rýchle sprísnenie menovej politiky by podľa expertov mohlo ohroziť zotavovanie britskej ekonomiky. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

Menový výbor BoE ponechal v súlade s očakávaniami kľúčový úrok na úrovni 0,50 %. Banka tiež nezvýšila program kvantitatívneho uvoľňovania, keď jeho hodnota zostala na úrovni 375 miliárd GBP (478,13 miliardy eur). Ekonómovia aktuálne očakávajú, že BoE zvýši úrokové sadzby až v 2. kvartáli 2015 - po aprílových voľbách.

 

Národný inštitút pre ekonomický a sociálny výskum (NIESR) v utorok (4. 11.) uviedol, že očakáva, že BoE nezmení sadzby až do júna 2015. Miera nezamestnanosti, ktorá klesla pod 6 %, sa podľa inštitútu stabilizuje na úrovni okolo 5,6 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies