Ďurica: "Gól by som určite vymenil za tri body"

NETKY.SK • 13 Október 2010, 11:15 • 2 min
Ďurica: "Gól by som určite vymenil za tri body"

Ďurica: "Gól by som určite vymenil za tri body"

slovakia

left justify in out

V súboji s Írskom naplnil trénerove očakávania a pridal i čosi navyše. Navrátilec do slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Ďurica sa v utorňajšom zápase kvalifikácie EURO 2012 s Írskom postaral gólovou hlavičkou o remízu 1:1. K úplnej spokojnosti mu chýbalo jediné - víťazstvo.
Legionár ruského Lokomotivu Moskva sa dostal do nominácie trénera Vladimíra Weissa v dôsledku vypadnutia Martina Škrtela zo zostavy, keďže v jerevanskom dueli kvalifikačnej B-skupiny proti Arménsku inkasoval druhú žltú kartu a automaticky dostal jednozápasový dištanc. Ďurica sa Weissovej dodatočnej pozvánke potešil a v súboji s ostrovným súperom si svoje miesto zastal, hoci aj on bol súčasťou zaváhania slovenskej obrany pri inkasovanom góle z kopačky Seana St. Ledgera. "Dobre zahrali štandardku, bola tam trma-vrma, lopta sa odrazila k súperovmu hráčovi a ten bez problémov doklepol," uviedol Ďurica.
Práve on si však v 36. minúte nabehol na rohový kop kapitána Mareka Hamšíka a obrana Írov na čele s brankárom Shayom Givenom už nestačila zareagovať na jeho výskok a gólovú hlavičku. "Gól ma teší, ale určite by som ho vymenil za tri body. Kucka vynikajúco nabehol na prvú žrď, predĺžil loptu, ja som tam bol sám a to už nebol problém," opísal Ďurica svoj prvý reprezentačný gól z hry a na margo svojho výkonu dodal: "Mohlo to byť ešte lepšie, vždy sa dá hrať lepšie. Mrzí ma remíza, no môžeme byť radi, že to takto dopadlo."
Ďurica pri svojom hodnotení narážal na skutočnosť, že kapitán hostí v nadstavenom čase prvého polčasu neprekonal brankára Jána Muchu z pokutového kopu. "Nečakal som, že rozhodca odpíska tú jedenástku. Keď ju už ale odpískal, veril som Janovi a on ju našťastie chytil," povedal odchovanec Dunajskej Stredy a priblížil, čo sa dialo v polčasovej prestávke: "Tréner nám povedal, že to treba zlepšiť, že máme hrať viac po zemi, aby sme ich kombinačne trocha rozťukali. V druhom polčase sme aj mali nejaké šance, len škoda, že sme neskórovali. Možno nám chýbalo aj trocha šťastia, ten povestný posledný krôčik. Netrafili sme bránu, bolo ťažké prekonať ich obranu. Chyby treba odstrániť a ísť ďalej."
Slovensko po štyroch kvalifikačných vystúpeniach o postup na kontinentálny šampionát prezimuje so ziskom siedmich bodov na štvrtom mieste tabuľky za Ruskom, Arménskom a Írskom. Ďurica za výhodu slovenského tímu považuje skutočnosť, že zatiaľ čo všetci hlavní konkurenti Slovenska už odohrali jeden zápas s Andorrou, súboj s outsiderom skupiny Weissových zverencov stále iba čaká. "Skupina je otvorená a poriadne zamotaná. Každý môže vyhrať s každým. Arméni majú výborné mužstvo, ktoré potrápi aj Rusov. Prvé dva zápasy sme zvládli vynikajúco, proti Rusku to bol vynikajúci výkon. Škoda prehry s Arménskom, možno aj ten výsledok trochu ovplyvnil zápas s Írskom. Myslím si však, že sa nemáme za čo hanbiť," uzavrel Ďurica.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies