Ďurica o Talianoch: "Každý súper je zdolateľný"

NETKY.SK • 23 Jún 2010, 16:36 • 2 min
Ďurica o Talianoch: "Každý súper je zdolateľný"

Ďurica o Talianoch: "Každý súper je zdolateľný"

slovakia

left justify in out

      Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Ďurica pred rozhodujúcim zápasom o postup do osemfinále MS s Talianskom tvrdí, že každý súper je zdolateľný. Za všetkých spoluhráčov sľúbil, že proti úradujúcim majstrom sveta vydajú zo seba všetko.
      "O kvalite Talianov netreba pochybovať. Aj keď sa im momentálne herne nedarí, sú to úradujúci majstri sveta. Ale podľa mňa každý je zdolateľný. Nový Zéland s nimi mohol vyhrať nebyť vymyslenej penalty. Všetko je otvorené," povedal pre TASR stopér, ktorý v jarnej časti hosťoval v nemeckom Hannoveri. Na šampionáte v Juhoafrickej republike odohral oba zápasy, prvý s Novým Zélandom na poste stopéra po boku Martina Škrtela, proti Paraguaju mu tréner našiel miesto na ľavej strane obrany.
      Na "squadru azzurra" vyvíjajú domáce médiá obrovský tlak, vypadnutie šampióna v základnej skupine by bolo pohromou. "Tlaky sú na každé mužstvo, ktoré je na šampionáte. Ja však tvrdím, že ak nejde o život, nejde o nič. Každopádne však chceme zabojovať o postup, budeme žiť so šancou, ktorú máme, do poslednej minúty. Urobíme maximum pre to, aby sme sa po zápase radovali," pokračoval Ďurica. Recept na prekonanie defenzívneho talianskeho valu vidí v realizácii štandardných situácií: "Zatiaľ oba góly dostali zo štandardiek, zrejme si na ne teraz budú dávať väčší pozor. Ja verím, že nám nejaká vyjde. Dôležité však bude viac bojovať, behať, hrať kompaktnejšie," myslí si Ďurica.
      Slováci potrebujú vyhrať, aby zostali v hre o osemfinále MS. K tomu potrebujú aj priazeň druhého zápasu F-skupiny, teda aby Paraguaj neprehral s Novým Zélandom. "Sústredíme sa na náš výkon. Ak bude taký, ako sme predvádzali v kvalifikácii, tak šancu máme," vyhlásil Ďurica.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies