Ambulantné pohotovosti budú dostávať viac peňazí od zdravotných poisťovní

NETKY.SK • 31 Máj 2023, 10:30 • 2 min
Ambulantné pohotovosti budú dostávať viac peňazí od zdravotných poisťovní

BRATISLAVA - Ambulancie pohotovostných služieb budú od zdravotných poisťovní dostávať vyšší mesačný paušál. Dôvodom sú ich zvýšené náklady.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z nariadenia vlády, ktoré mení výšku úhrad za poskytovanie zubnolekárskej pohotovostnej služby a ambulantnej pohotovostnej služby. Kabinet ho schválil na stredajšom rokovaní. Výška paušálnej úhrady za poskytovanie zdravotnej starostlivosti v ambulancii pevnej ambulantnej pohotovostnej služby sa tak od 1. júna zvýši z 10.303 na 12.442 eur. Počas prechodného obdobia, do konca roka, bude výška úhrady 13.897 eur.

 

Navrhovanú právnu úpravu ministerstvo pripravilo v reakcii na zvýšené ekonomicky oprávnené náklady ambulancií. Jej cieľom je upraviť výšky úhrad tak, aby sa zabezpečilo ich primerané finančné krytie, aby ambulancie mohli plniť svoju funkciu v požadovanej kvalite a na adekvátnej úrovni. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies