Úrady v Louisville zverejnili video z kamery s policajnou reakciou na streľbu v banke, ktorá si vyžiadala 5 mŕtvych

NETKY.SK • 12 Apríl 2023, 11:33 • 2 min
Úrady v Louisville zverejnili video z kamery s policajnou reakciou na streľbu v banke, ktorá si vyžiadala 5 mŕtvych

Policajné oddelenie v Louisville zverejnilo dramatické video z kamery, na ktorej sú policajti reagujúci na pondelkovú streľbu v banke, pri ktorej zahynulo päť ľudí a policajt zastrelil strelca.

slovakia

left justify in out

Video z bodycam ukazuje napäté chvíle medzi policajtmi a strelcom Connorom Sturgeonom. Začína sa videom od policajta Nickolasa Wilta, ktorý prichádza na miesto činu so svojím výcvikovým dôstojníkom, identifikovaným ako Cory „CJ“ Galloway.
Polícia tvrdí, že Wilt bol strelený do hlavy, keď bežal smerom k výstrelom, ktorým policajti čelili, keď prišli. Je vedený v kritickom stave. Wiltova kamera ho ukazuje, ako nasleduje Gallowaya po vonkajších schodoch do banky so služobnou pištoľou v dvoch rukách. Video sa preruší skôr, ako ho zastrelia.
Zábery z bodycam od Gallowaya, ktorý bol tiež postrelený, ukazujú, ako začal strieľať a potom sa stiahol do bezpečnej pozície za plantážnik, zatiaľ čo policajti hovoria o tom, že strelca nevidia a že strieľa cez okná v prednej časti banky.

 

img

Policajt Nickolas Wilt (26) bol prevezený do nemocnice a podstúpil operáciu mozgu po tom, čo ho strelili do hlavy

 

"Strelec má na toho dôstojníka uhol!" možno počuť, ako jeden dôstojník hovorí. "Musíme sa tam dostať!" dodáva.
Zástupca náčelníka Paul Humphrey povedal, že strelec rozbil sklo z okien vstupnej haly a keď vystrelil, policajti – ktorí mohli konečne určiť jeho polohu – strieľali späť.
Keď sa pozrie do vestibulu banky, zvuk Gallowayovej kamery sa ozve niekoľkými výstrelmi.
"Podozrivý dole, vezmite dôstojníka!" kričí jeden dôstojník, keď ide hore po schodoch do banky, aby to ďalej vyšetroval.

Humphrey chválil činy dôstojníkov.
Dôstojník Wilt bol úplne nový dôstojník, nemal žiadne skúsenosti. Išiel na základe dvoch vecí: tréningu a charakteru. A uvidíte, že nikdy neváha – dokonca ani po tom, čo ho postrelili,“ povedal Humphrey na tlačovej konferencii, kde bolo zverejnených deväť minút videa.
Keď sa streľba skončila, dôstojníci a tímy z iných agentúr sa vrátili do banky so zásobami a začali okamžite poskytovať lekárske ošetrenie, povedal Humphrey novinárom.

Po rozhovore so zdravotníckym personálom Humphrey povedal, že je „100% istota“, že tieto rýchle akcie zachránili životy.
Akcie, ktoré podnikli v ten deň absolútne zachránili životy,“ povedal Humphrey.
Policajti odviezli Wilta do nemocnice v hliadkovom vozidle, uviedli úradníci.
 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies