Všetky nitky manipulovania vyšetrovaní vedú podľa Hlasu-SD k Igorovi Matovičovi

NETKY.SK • 19 Jún 2021, 14:01 • 2 min
Všetky nitky manipulovania vyšetrovaní vedú podľa Hlasu-SD k Igorovi Matovičovi

BRATISLAVA - Členovia strany Hlas – sociálna demokracia majú informácie, že všetky nitky manipulovania policajných vyšetrovaní veľkých káuz, o ktorom hovorí tajná správa Slovenskej informačnej služby, vedú k Igorovi Matovičovi.

slovakia

left justify in out

V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal podpredseda strany Erik Tomáš. „Pokiaľ by sa to potvrdilo, tak toto je, samozrejme, na okamžitý pád vlády, a preto my sme aj v parlamente navrhli odvolávanie premiéra, teda odvolávanie celej vlády. Ale nie len kvôli tejto kauze, ale aj kvôli všetkému,“ povedal Tomáš.

 

Mohlo by vás zaujímať: Tajná správa SIS pre poslancov parlamentu unikla na internet

 

img

Tajná správa SIS bola prečítaná poslancom Národnej rady iba v stupni „Dôverné“, pričom existujú ešte stupne „Tajné“ a „Prísne tajné“. Podľa Tomáša sám Boris Kollár poslancom parlamentu povedal, že ak by bola možnosť prečítať im správu aj v najprísnejšom režime utajenia, dozvedeli by sa konkrétne mená, konkrétne kauzy a konkrétne dôkazy o manipulácii vyšetrovaní.

 

Prečítajte si tiež: Vojna policajtov alebo vybavovanie si účtov! Odborník pripustil obe možnosti v prípade zverejnenej správy SIS

 

img

Podpredseda výboru Národnej rady pre financie a rozpočet György Gyimesi reagoval, že ak skutočne existujú dôkazy o činnosti organizovanej skupiny, ktorá manipuluje vyšetrovania, potom boli posunuté policajnej inšpekcii, ktorá sa prípadom zaoberá. „Ak sa skutočne deje niečo, čo je v rozpore s trestným poriadkom, elementárnou slušnosťou alebo princípmi právneho štátu, tak to treba vyšetriť a ja vám garantujem, že táto vládna koalícia s tým narobí poriadok,“ povedal Gyimesi.

 

Prečítajte si: Kovařík nechce o vojne medzi políciou a SIS ani počuť. Hovorí, že zložky efektívne spoluprácujú



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies