Úrady práce majú pre zdravotné sestry 174 voľných pracovných miest

NETKY.SK • 29 Január 2016, 15:55 • 2 min
Úrady práce majú pre zdravotné sestry 174 voľných pracovných miest

BRATISLAVA - Zdravotným sestrám už v nedeľu (31.1.) vyprší výpovedná doba. V pondelok by sa viaceré z nich mohli ocitnúť na úradoch práce a zaradiť sa medzi uchádzačov o zamestnanie. Na úradoch je k dnešnému dňu voľných 174 pracovných miest pre zdravotné sestry a 60 pre zdravotných asistentov.

slovakia

left justify in out

"Úrady budú postupovať v súlade so zákonom o službách zamestnanosti, čiže štandardne ako pri každom inom občanovi, ktorý má záujem sa evidovať ako uchádzač o zamestnanie," uviedla pre TASR Jana Lukáčová z kancelárie generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

 

Na úradoch práce skončí podľa šéfky sesterskej komory Ivety Lazorovej len malá časť sestier vo výpovediach. "Niektoré už majú, samozrejme, vyhliadky na prácu. Ak na úrad pôjdu, budeme s každou jednou komunikovať, akým spôsobom sa bude ďalej situácia vyvíjať," povedala.

 

Ako vyplynulo z jej vyjadrenia, sestry by nemali mať problém s prípadným poberaním podpory. Reagovala tak na informácie, že by sa k dávke v nezamestnanosti dostali ťažšie, pokiaľ by im ponúkli ich pôvodné miesta a ony by odmietli. Podľa Lazorovej má občan možnosť vybrať si prácu, ktorá mu vyhovuje kvalifikačne či finančne. Sestrám odporúča komunikovať s právnikom.

 

Sestry podali hromadné výpovede, pretože sú nespokojné so zákonom o platoch zdravotníkov. Ten od januára 2016 upravil ich mzdy, a to napriek tomu, že prezident SR Andrej Kiska ani po druhý raz nepodpísal novelu zákona o poskytovateľoch. Zdravotníci tvrdia, že nezohľadňuje ich požiadavky. Minister zdravotníctva Viliam Čislák (nominant Smeru-SD) ho, naopak, považuje za korektný a solídny. Výpovede označil za protest proti zvyšovaniu platov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies