Do Fortuna Ligy postúpia tri kluby, po Seredi nedostala licenciu ani Senica

NETKY.SK • 28 Máj 2022, 14:24 • 2 min
Do Fortuna Ligy postúpia tri kluby, po Seredi nedostala licenciu ani Senica

Najvyššia slovenská futbalová súťaž bude od novej sezóny bohatšia až o trojicu klubov. Finančné problémy mužstiev zo Serede a Senice spôsobili, že tieto tímy na chvíľu zmiznú z futbalovej mapy.

slovakia

left justify in out

Sereď a Senica nezískali licenciu na I. a II. futbalovú ligu a pôvodné rozhodnutie obdržali už koncom apríla. ŠFK Sereď, ktorá už štvrtú sezónu fungovala tak trochu nad plán a práve zavŕšila historickú sezónu na 5. priečke tabuľky, sa rozhodla proti rozhodnutiu neodvolať. Vedenie Senice to skúsilo, a to aj napriek faktu, že už dlhodobo nezvládalo vyplácať hráčom mzdy.

 

 

Odvolací orgán Slovenského futbalového zväzu sa rozhodol potvrdiť pôvodný verdikt kvôli „nesplneniu infraštruktúrnych požiadaviek (štadión pre domáce stretnutia) a finančným licenčným kritériám (ročná účtovná uzávierka, záväzky po lehote splatnosti voči iným futbalovým klubom a vlastným zamestnancom, finančný stav s ohľadom na budúcnosť)“. Senica sa tak s futbalovou smotánkou lúči po trinástich rokoch.

 

O tom, kto Senicu v najvyššej súťaži nahradí, rozhodne Únia ligových klubov, hoci podľa zákulisných informácií sa jedná už len o formalitu. Tretí tím druhej ligy, MFK Skalica, o prvoligovú licenciu stojí a a do funkcie trénera vymenoval skúseného Juraja Jarábka.

 

img

 

Vedenie Skalice má v stredu vydať oficiálne stanovisko a zrejme pôjde o doplnenie dvojice postupujúcich, ktorými sú Železiarne Podbrezová a Dukla Banská Bystrica. Skalicu sme naposledy vo Fortuna lige mohli sledovať v sezóne 2015/2016, keď taktiež administratívnou cestou nahradila MFK Košice a po roku putovala späť do druhej ligy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies