Úrad vlády navrhuje štátnu cenu Jozefa Miloslava Hurbana

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 12:46 • 2 min
Úrad vlády navrhuje štátnu cenu Jozefa Miloslava Hurbana

BRATISLAVA – Okrem štátnej ceny Alexandra Dubčeka sa možno bude udeľovať aj štátna cena Jozefa Miloslava Hurbana.

slovakia

left justify in out

Cenu A. Dubčeka navrhuje zaviesť skupina poslancov za Smer-SD a udeľovala by ju 1. mája vláda za konkrétny mimoriadny umelecký, športový, podnikateľský, výskumný alebo iný spoločensky významný čin.

 

Vznik ceny J. M. Hurbana navrhuje Úrad vlády SR. Udeľovať by ju mal predseda parlamentu každoročne 1. septembra, alebo iný deň, keď tak rozhodne. Uvádza sa to v pripomienke Úradu vlády k poslaneckému návrhu zákona, ktorým sa mala dnes vláda zaoberať.

Cenou Jozefa Miloslava Hurbana by predseda Národnej rady SR oceňoval občanov za ich mimoriadne významné zásluhy, výsledky práce alebo pôsobenie v oblasti legislatívy, práva, rozvoja demokracie alebo ústavnosti v Slovenskej republike.

 

Predseda parlamentu by udeľoval štátnu cenu Jozefa Miloslava Hurbana na základe návrhu ústavnoprávneho výboru, uvádza sa v materiáli predloženom na vládu.

 

Podnet na udelenie štátnej ceny by mohol podať výboru ktokoľvek. Rovnako ako v prípade ceny A. Dubčeka by jej držiteľ dostal finančnú odmenu vo výške 25-násobku priemernej nominálnej mesačnej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky zverejnenej Štatistickým úradom Slovenskej republiky za predchádzajúci rok zaokrúhlený nahor na celé euro.

O tom, či a v akej podobe budú tieto ceny udeľované, rozhodne v konečnom dôsledku parlament.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies