Colná správa o Vadalových aktivitách nevedela, tvrdí Saková

NETKY.SK • 12 Jún 2019, 15:12 • 2 min
Colná správa o Vadalových aktivitách nevedela, tvrdí Saková

BRATISLAVA - Prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová je názoru, že v roku 2013 nebola finančná správa dostatočne informovaná o aktivitách Antonina Vadalu. Podľa ministerky vnútra Denisy Sakovej je to v rozpore s pravidlami. Aj preto bola nariadená kontrola, ktorá vyústila do konania na Úrade inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR.

slovakia

left justify in out

"My sme preverili všetky firmy, v ktorých sa meno pána Vadalu vyskytlo a neevidujeme žiaden vývoz ani dovoz, ktorý tieto firmy realizovali," povedala Wittenbergerová po stredajšom rokovaní vlády. Navyše sa zistilo, že tieto firmy nemajú pridelené ani tzv. EORI číslo, ktoré je nutné pre akékoľvek colné konanie. 

 

img

 

Podľa talianskej verejnoprávnej televízie mala policajná pridelenkyňa v Ríme Dáša Macková napísať sériu listov adresovaných talianskej antimafiánskej organizácii DIA. Takýmto spôsobom organizáciu informovala, že Antonino Vadala mal v rámci obchodovania s mäsom do Turecka, cez Balkán, pašovať aj drogy. Finančná správa potvrdila, že pobočka colného úradu naozaj sídlila v priestoroch Vadalovej firmy.

 

img

 

Odbor kontroly Prezídia Policajného zboru ukončil kontrolu so záverom, že okrem administratívnych pochybení mohlo dôjsť aj k spáchaniu trestného činu. Vzhľadom na tieto skutočnosti bol prípad posunutý na Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. Ten sa však k podrobnostiam vzhľadom na utajené informácie, nevyjadruje.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies