Univerzitná nemocnica Martin má nového riaditeľa, je ním Peter Durný

NETKY.SK • 10 Január 2024, 06:53 • 2 min
Univerzitná nemocnica Martin má nového riaditeľa, je ním Peter Durný

Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková vymenovala od 10. januára 2024 na pozíciu riaditeľa Univerzitnej nemocnice Martin MUDr. Petra Durného, PhD. MPH., uvádza tlačová správa ministerstva.

slovakia

left justify in out

Vymenovaný je na dobu určitú, a to do obsadenia miesta úspešným uchádzačom výberového konania podľa ustanovenia § 5 ods. 9 zákona č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov.


Šéfka rezortu zdravotníctva zároveň odvolala dňom 9. januára 2024 v súlade s ustanovením zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve z funkcie doterajšieho riaditeľa Univerzitnej nemocnice Martin MUDr. Ivana Kocana, PhD. MHA. 

MUDr. Peter Durný, PhD. MPH je absolventom Jeseniovej lekárskej fakulty Martin, UK Bratislava. Má špecializácie v odboroch chirurgia a neurochirurgia, ako aj zdravotnícky manažment a financovanie. Od roku 2004 pôsobí na Neurochirurgickej klinike Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok.

Do roku 2008 bol zástupcom primára kliniky,  v rokoch 2008 až 2014 pôsobil ako prednosta tejto kliniky a od roku 2014 je primárom  Neurochirurgickej kliniky Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok. Predtým pracoval ako lekár aj v Nemocnici s poliklinikou Žilina či Fakultnej nemocnici s poliklinikou Martin, dodáva správa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MZ SR. (www.health.gov.sk), Foto: Univerzitná nemocnica Martin. (UNM/Facebook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies