Univerzita Komenského štartuje od pondelka Univerzitnú kvapku krvi

NETKY.SK • 3 November 2013, 10:51 • 2 min
Univerzita Komenského štartuje od pondelka Univerzitnú kvapku krvi

BRATISLAVA - Darcovia, ktorí sa zapoja do Univerzitnej kvapky krvi 2013, budú zaradení do žrebovania o ceny a získajú rôzne darčeky.

slovakia

left justify in out

Univerzita Komenského v Bratislave (UK) organizuje v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR Univerzitnú kvapku krvi 2013. Štartuje v pondelok (4.11.) a prebiehať bude do piatka (8.11.) na piatich odberných miestach. TASR o tom informovala Andrea Földváryová z UK.

Už štvrtý ročník Univerzitnej kvapky krvi sa začne v pondelok na Právnickej fakulte UK (historická budova UK na Šafárikovom námestí v Bratislave). V utorok (5. 11.) budú môcť študenti či zamestnanci darovať krv na Fakulte telesnej výchovy a športu (Nábr. arm. gen. L. Svobodu, Bratislava).

V ten istý deň sa uskutoční kvapka krvi aj na Vysokoškolskom internáte Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine. Fakulta sociálnych a ekonomických vied UK (Mlynské luhy, Bratislava) privíta darcov v stredu (6.11.). Tohtoročnú Univerzitnú kvapku krvi uzatvorí dvojdňový mobilný odber vo štvrtok a piatok (7. a 8. 11.) na pôde Prírodovedeckej fakulty UK (Mlynská dolina, Bratislava).

Do minuloročnej Univerzitnej kvapky krvi sa zapojilo viac ako 350 študentov, zamestnancov i priaznivcov UK. "V uplynulých ročníkoch sa nám potvrdilo, že mnohí prvodarcovia Univerzitnej kvapky krvi sa stávajú pravidelnými darcami najvzácnejšej tekutiny. A to je aj cieľom našej dobročinnej akcie," hovorí rektor UK Karol Mičieta.

Darcovia, ktorí sa zapoja do Univerzitnej kvapky krvi 2013, budú zaradení do žrebovania o ceny a získajú rôzne darčeky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies