United prijali ospravedlnenie od Manchestru City po Tévezovom faux pas

NETKY.SK • 15 Máj 2012, 22:11 • 2 min
United prijali ospravedlnenie od Manchestru City po Tévezovom faux pas

United prijali ospravedlnenie od Manchestru City po Tévezovom faux pas

slovakia

left justify in out

imgMANCHESTER - Manchester United prijal ospravedlnenie od Manchestru City potom, čo Carlos Tévez počas osláv titulu držal nad hlavou kontroverzný plagát.

Útočník City, ktorý predtým obliekal dres United, bol natočený televíziou ako drží plagát s nápisom "R.I.P. Fergie", počas oslavnej cesty otvoreným autobusom do centra Manchesteru.

Plagát bol pravdepodobne na autobus vyhodený nejakým fanúšikom City a môže byť  v súvislosti s poznámkou Sira Alexa Fergusona z pred troch rokov, keď sa ho novinári opýtali, či jeho tím niekedy bude v úlohe outsidera proti City.
"Nie, kým budem žiť," odpovedal Škót.

City včera večer urýchlene zareagovali a vyjadrili "najúprimnejšie ospravedlnenie" spolu s Tévezom, ktorý tiež oľutoval svoj čin.

Generálny riaditeľ United, David Gill, pre Sky Sports News povedal: "Myslím, že je to v poriadku. Klub zareagoval celkom rýchlo. Úprimne povedané si myslím, že to bolo trochu hlúpe, pokiaľ ide o nápis na plagáte, ale City zareagovalo s chvályhodnou rýchlosťou. Ideme ďalej a sústredíme sa na iné problémy."

Tévez, ktorý prestúpil do City z United v roku 2009, povedal, že sa nechal uniesť "silou okamihu".
Futbalový zväz sa začal zaoberať týmto incidentom potom, čo predseda David Bernstein tiež označil Argentínčanov čin ako "hlúpy".

Bernstein povedal: "Pripadalo mi to hlúpe, viac ako čokoľvek iné – bola to impulzívna a hlúpa vec. Rozhodne to nebolo moc rozumné. Ja to vidím tak, ale možno sa mýlim, že niekto ten plagát Tévezovi podal a on to automaticky dvihol nad hlavu, takže si nemyslím, že je to najvážnejší, s ktorým som sa doteraz stretol. Ale nepoznám všetky fakty a radšej by som to nechal na ľudí zo zväzu (FA), ktorí sa na to budú pozerať profesionálne."

Tévez sa vrátil do zostavy City, aby zohral kľúčovú rolu v zápasoch o titul, po mimoriadnom spore s trénerom Mancinim, po ktorom strávil viac než tri mesiace v Argentíne bez povolenia.

28-ročný hráč sa neúspešne pokúšal o prestup v januárovom prestupovom období, ale nedávno povedal, že chce zostať na Etihad Stadium.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies