AKTUALIZOVANÉ: Unikli nové opatrenia! Ak nezaberú, zrejme nás čaká uzatvorenie krajiny

NETKY.SK • 27 Február 2021, 10:44 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Unikli nové opatrenia! Ak nezaberú, zrejme nás čaká uzatvorenie krajiny

BRATISLAVA - Ak nové opatrenia do 21. marca nezaberú, zrejme sa budeme musieť pripraviť na ešte tvrdšie obmedzenie pohybu, zastavenie výroby, no aj úplné uzatvorenie krajiny.

slovakia

left justify in out

Aktuálna situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 je na Slovensku veľmi vážna. Napriek súčasným opatreniam denný prírastok nových prípadov neklesá. Každý deň pribúdajú tisíce pozitívnych a množstvo úmrtí. Slovensko už zasiahli aj rôzne mutácie vírusu.

 

Ak nové vládne opatrenia nezaberú do 21. marca, na Slovensku sa zastaví výroba a krajina sa zatvorí. Informáciu priniesol Denník N, ktorý, ako píše, má k dispozícii návrh nových opatrení vlády pre boj so šírením nákazy koronavírusu. O tých spolu s odborníkmi rokuje od 22. februára predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Hlavným cieľom nových opatrení má byť minimalizovanie mobility obyvateľstva a čo najúčinnejšie zastavenie šírenia nákazy ochorenia COVID-19.

Nové opatrenia vlády by mali obsahovať napríklad aj zákaz návštevy prírody v inom okrese. Školy by boli otvorené pre deti ľudí, ktorí potrebujú nevyhnutne chodiť do práce, všeobecní lekári by dostali pokyny, ako sa starať o pacientov doma. Pri cestovaní mestskou hromadnou dopravou by platila povinnosť nosiť respirátory FFP2. Platil by tiež nočný zákaz vychádzania. Navrhované opatrenia by mali platiť od 1. do 21. marca.

 

 

obrazok

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona