Nezamestnanosť v SR pod 8 % bude podľa Krajniaka dobrým výsledkom

NETKY.SK • 2 Júl 2021, 09:32 • 2 min
Nezamestnanosť v SR pod 8 % bude podľa Krajniaka dobrým výsledkom

BRATISLAVA - Ak bude na konci tohto roka na Slovensku miera evidovanej nezamestnanosti pod osem percent, podľa ministra práce a sociálnych vecí Milana Krajniaka to bude dobrý výsledok. Uviedol to v rozhovore pre portál voFinanciach.sk.

slovakia

left justify in out

Upozornil na to, že ako sa epidemická situácia na Slovensku zlepšuje, tak sa bude znižovať aj pomoc štátu na udržanie pracovných miest. Vyplácanie príspevkov na udržanie zamestnanosti totiž vláda naviazala na COVID automat.

"Som rád, že sa nám podarilo už rok stabilizovať situáciu na trhu práce a nezamestnanosť nám nestúpa," tvrdí. Hoci nevie, ako sa bude ďalej vyvíjať pandémia, jeho cieľom je, aby zostal do konca tohto roka trh práce stabilný.

 

img

 

"Máme veľa pozitívnych signálov, že najmä priemyselné podniky naberajú nových zamestnancov, vytvárajú nové pracovné miesta, dokonca zamestnancov nevedia ani zohnať, čo sú pozitívne signály," uviedol minister.

 

Aj na internetových portáloch podľa neho vidno, že počet ponúkaných pracovných miest je minimálne na rovnakej úrovni, ako bol v takomto období pred pandémiou.

"Teraz príde tá hodina pravdy, keď každý, kto sa zaviazal, že ešte dva mesiace po skončení vyplácania pomoci udrží pracovníka v pracovnom pomere, sa bude musieť rozhodnúť, ako bude pokračovať ďalej," upozornil minister práce a sociálnych vecí. Podľa neho pôjde do konca tohto roka o priebežný proces, ktorý bude hýbať situáciou na trhu práce.

 

img


Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku sa v máji medzimesačne znížila o 0,08 percentuálneho bodu na 7,92 %. Medziročne miera nezamestnanosti na Slovensku však stúpla o 0,72 percentuálneho bodu.

 

Počet uchádzačov o zamestnanie pripravených ihneď nastúpiť do práce dosiahol máji tohto roka 217 162 osôb, čo je v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom pokles o 2 131 osôb.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies