Biden navrhuje použiť zhabaný majetok ruských oligarchov na odškodnenie Ukrajiny

NETKY.SK • 28 Apríl 2022, 17:05 • 2 min
Biden navrhuje použiť zhabaný majetok ruských oligarchov na odškodnenie Ukrajiny

WASHINGTON – Biely dom navrhol vo štvrtok využiť zaistený majetok ruských oligarchov na kompenzáciu škôd spôsobených vojenskou inváziou Moskvy na Ukrajine. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Umožnilo by to „prevod výnosov z prepadnutého majetku kleptokratov na Ukrajinu na nápravu škôd spôsobených ruskou agresiou,“ spresnil vo vyhlásení Biely dom.

 

Myšlienka kompenzácie je súčasťou nových navrhovaných pravidiel, ktorými sa zvyšujú ekonomické sankcie pre Kremeľ. Prezident USA Joe Biden by mal oznámiť navrhovanú legislatívu spolu so žiadosťou o zvýšenie financovania ukrajinskej armády zo strany Kongresu neskôr v priebehu štvrtka, pripomína AFP.

 

 

Washington od začiatku ruskej vojenskej invázie už poskytol Ukrajine zbrane v hodnote viac než tri miliardy dolárov. Biely dom teraz hľadá dostatočné prostriedky na to, aby vydržali do októbra, dodáva AFP.

 

Možno vás zaujme: Slovensko dostalo na pomoc s utečencami z Ukrajiny vyše 209 miliónov eur



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies