Ukrajinský prezident Zelenskyj hovorí, že protiofenzíva je tvrdá, ale Kyjev postupuje dopredu

NETKY.SK • 13 Jún 2023, 10:15 • 2 min
Ukrajinský prezident Zelenskyj hovorí, že protiofenzíva je tvrdá, ale Kyjev postupuje dopredu

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok večer vo videopríhovore povedal, že boje v dlho očakávanej ukrajinskej ofenzíve proti ruských silám sú "tvrdé", ale Kyjev "postupuje dopredu".

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok večer vo videopríhovore povedal, že boje v dlho očakávanej ukrajinskej ofenzíve proti ruských silám sú "tvrdé", ale Kyjev "postupuje dopredu". Informovali o tom tlačové agentúry AFP a AP.

 

"Boje sú tvrdé, ale postupujeme dopredu, to je veľmi dôležité," povedal Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom príhovore. "Ďakujem našim mužom za každú ukrajinskú vlajku, ktorá sa teraz vracia na svoje pravé miesto v dedinách na nanovo deokupovanom území," uviedol prezident po tom, čo Kyjev oznámil, že od ruských okupačných síl dobyl naspäť sedem dedín.

 

Zelenskyj dodal, že daždivé počasie kladie na ukrajinských vojakov veľké nároky. Ďalej povedal, že s veliteľmi ukrajinskej armády diskutoval o tom, "ktoré body frontu potrebujeme posilniť a aké akcie podnikneme, aby sme prelomili ruské pozície".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies