Ukrajinské vládne sily začnú s odsunom ťažkej techniky z frontu

NETKY.SK • 26 Február 2015, 14:19 • 2 min
Ukrajinské vládne sily začnú s odsunom ťažkej techniky z frontu

KYJEV - Ukrajinská armáda dnes oznámila, že začne sťahovať svoje ťažké zbrane z frontovej línie na východe Ukrajiny. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ukrajinských ozbrojených síl.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia ukrajinskej armády neboli v oblasti východnej Ukrajiny v stredu a dnes hlásené nijaké bojové straty, čo je znamením, že dohoda o prímerí medzi vládou v Kyjeve a proruskými separatistami sa obojstranne dodržiava.

 

Podľa dohody o prímerí na východe Ukrajiny, ktorú v noci z 11. na 12. februára dosiahli na rokovaniach v bieloruskom Minsku lídri Ukrajiny, Ruska, Nemecka a Francúzska, sa obojstranný odsun ťažkých zbraní mal začať už 16. februára. Jeho podmienkou bol však úplný pokoj zbraní, ktorý ani jedna zo strán konfliktu doposiaľ nedodržiavala.

 

Proruskí separatisti, ktorí mierovú dohodu spočiatku ignorovali, aby dobyli strategicky dôležité mesto Debaľceve, začali s odsunom ťažkej bojovej techniky už v utorok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies