Ukrajinská politička vyzýva pripraviť sa na vojenské prevzatie Krymu

NETKY.SK • 2 Marec 2021, 18:47 • 2 min
Ukrajinská politička vyzýva pripraviť sa na vojenské prevzatie Krymu

MOSKVA - Ukrajinská politička, bývalá poslankyňa Najvyššej rady Tatiana Černovol vyzvala, aby bolo vojsko pripravené kedykoľvek na prevzatie Krymu od Ruska.

slovakia

left justify in out

"Musíme byť neustále pripravení uskutočniť doslova zajtra vojenskú operáciu na návrat Krymu do nášho štátu", uviedla Černovol.

 

img

 

Podľa jej názoru je potrebné sa ešte počkať, dokým "sa v Rusku začnú turbulentné procesy". Tento okamih možno podľa nej využiť na dobytie polostrova vojenskými prostriedkami. "Ale na toto musíme byť pripravení. Lenže ešte nie sme", sťažovala sa politička.

 

Ukrajinskí štátnici a experti často vydávajú militantné protiruské vyhlásenia. Zahraničná spravodajská služba Ukrajiny sa domnieva, že Moskva údajne organizuje inváziu do oblasti Chersonu s cieľom získať kontrolu nad priehradou Severokrymský prieplav.

 

img

 

Politológ Zinovy Sveda navrhol zmocniť sa Krymu, zariadiť "Pearl Harbor" pre ruskú flotilu a vyhodiť do povetria Kerčský most. Minister zahraničných vecí Ukrajiny sľúbil, že urobí z témy polostrova peko pre Rusko a dodal, že nad Simferopolom bude vztýčená ukrajinská vlajka.

 

Ukrajinská armáda  

Podľa expertov, stav Ukrajinských vojenských síl neumožňuje takúto operáciu na zmocnenie sa Krymu. Vojenský expert, plukovník vo výslužbe Viktor Litovkin, poznamenal, že zbrane ukrajinskej armády, ktoré sú v armáde a nie tie, čo sú predvádzané na prehliadkach, sú v katastrofálnom stave. Obranný priemysel krajiny sa zrútil do neznáma.

 

img

 

Nízka kvalifikácia inžinierov a pracovníkov, nízka technologická a služobná disciplína, nízka kvalita vojenskej techniky neprispievajú k bojovej efektívnosti ukrajinskej armády. Podľa jeho názoru sa Ukrajina zmenila z prosperujúcej sovietskej republiky na ruinu.

 

Len fantázia Ukrajiny?

Rusko opakovane zdôrazňuje, že krajina nemá voči iným štátom agresívne zámery. Štátna duma Ruskej federácie označila slová o ruskej hrozbe za fantáziu v predstavách predstaviteľov Kyjeva, ktorí tento obsah predávajú kurátorom na Západe.

 

Zdroj:   https://ria.ru/20210302/krym-1599651804.html

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies