Zomrelo 10-ročné dievčatko, kvôli nebezpečnej výzve na TikToku. Rodičia chránte svoje deti

NETKY.SK • 25 Január 2021, 20:52 • 2 min
Zomrelo 10-ročné dievčatko, kvôli nebezpečnej výzve na TikToku. Rodičia chránte svoje deti

Malé dievča zomrelo, kvôli pokusu natočiť nebezpečnú výzvu z TikToku. Šlo o tzv. „blackout výzvu", kde sa používatelia aplikácie natáčajú priškrtení opaskom.

slovakia

left justify in out

Desať ročné dievčatko z mesta Palermo zomrelo v nemocnici po tom, čo ho v stredu objavila jej päťročná sestra v kúpeľni so svojím mobilným telefónom, ktorý zaistila polícia. Zomrelo kvôli sociálnej sieti TikTok. Zúčastnilo sa „blackout výzvy"v rámci ktorej sa škrtila opaskom a natáčala sa na mobil. Taliansko dočasne zablokovalo prístup na TikTok používateľom, ktorých vek nie je možné preukázať.

 

img

 

Odborníci varovali pred nebezpečenstvom výzvy, pri ktorej je výsledkom vysoká hladina kyslíka v mozgu. Rodičia dievčaťa pre noviny La Repubblica povedali, že mladšia dcéra im vysvetlila, že jej sestra „hrala zatemnenie“. "Nič sme nevedeli," povedal otec dievčaťa novinám. "Nevedeli sme, že sa zúčastňuje tejto hry. Vedeli sme, že (naša dcéra) chodí na TikTok na tance, pozerať videá. Ako by som si mohol predstaviť toto zverstvo? “ dodal jej otec podľa webu The Guardian.

 

TikTok vyšetruje i videá propagujúce hlad a anorexiu. Talianska agentúra na ochranu údajov podala v decembri na TikTok žalobu, v ktorej uviedla, že „nevenuje dostatočnú pozornosť ochrane maloletých“, a kritizuje ľahkosť, s akou sa veľmi malé deti môžu dostať do aplikácie.

 

img

 

Je veľmi dôležité vedieť o aký obsah na sociálnych sieťach sa zaujímajú naše deti a kontrolovať, či sa nezapájajú do nezmyselných a zbytočné nebezpečných výziev, pretože niekedy ide doslova o život. TikTok neakceptuje prihlásenie detí mladších ako 13 rokov, kto iný, než rodičia by to mal skontrolovať?

 

Darmo vydá vláda nariadenie, či začne stíhanie voči sociálnej sieti. Rodičia by mali byť medzi prvými, kto bude deti chrániť. Možno by sme občas mohli zvážiť, či je nutné aby boli deti  aktívne na rôznych sociálnych sieťach. Hoci je to moderné a doba je plná technických vymožeností, návrat ku knihe, či iným zaujímavým aktivitám by ich možno ochránil.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona