Ukrajinská armáda začala s odsunom mínometov z Luhanskej oblasti

NETKY.SK • 15 Október 2015, 10:22 • 2 min
Ukrajinská armáda začala s odsunom mínometov z Luhanskej oblasti

KYJEV - Velenie vládnych síl na východe Ukrajiny dnes informovalo, že v Luhanskej oblasti začalo s odsunom svojich mínometov s kalibrom 82 mm od demarkačnej čiary. Informovala o tom dnes agentúra TASS s odvolaním sa na hovorcu štábu ukrajinskej armády Ruslana Tkačuka.

slovakia

left justify in out

Tkačuk spresnil, že v rámci realizácie minských mierových protokolov ide už o tretiu fázu odsunu zbraní zo styčnej línie. Dodal, že zbrane sa sťahujú najmenej 15 kilometrov hĺbky územia. Sťahovanie je naplánované na tri dni a koná sa za prítomnosti predstaviteľov Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

 

Predstavitelia samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) dnes informovali o ostreľovaní okolia mesta Horlivka ukrajinskými vládnymi silami, pri ktorom bol poškodený bytový dom. K obetiam na životoch nedošlo. Od 1. septembra platí na východe Ukrajiny dohoda o zastavení paľby, na ktorej sa obe strany konfliktu dohodli na rokovaniach koncom augusta. Najzávažnejším porušením dohody bolo ostreľovanie časti Donecka v noci na 5. septembra, ktoré si vyžiadalo život jedného civilistu a dvoch zranených.

 

Ukrajinské i ruské tlačové agentúry dnes informovali, že rusko-ukrajinskú hranicu dnes prešla ďalšia kolóna nákladných áut s nákladom 11.000 ton humanitárnej pomoci určenej pre obyvateľov Donbasu. Podľa predstaviteľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie náklad na hraniciach odbavili v súlade s ukrajinskými zákonmi. Na procedúru dohliadali pozorovatelia OBSE.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies