Ukrajinec skončil pre pašované cigarety v cele

NETKY.SK • 26 September 2014, 12:02 • 2 min
Ukrajinec skončil pre pašované cigarety v cele

KOŠICE – Košickí colníci objavili neoznačené cigarety za pomoci mobilného röntgenu. Viac ako 100 000 nelegálnych cigariet bolo uložených v batožinovom priestore vozidla.

slovakia

left justify in out

Únik na spotrebnej dani predstavuje 9 650 eur. Agentúru SITA o tom dnes informovala hovorkyňa košického colného úradu Natália Zadubanová. Uviedla, že vo štvrtok zastavili košickí colníci dodávku s ukrajinskou štátnou poznávacou značkou. Najprv vykonali len čiastočnú vnútornú kontrolu vozidla, pretože na vozidle bol namontovaný nosič s bicyklami a zadné dvere nebolo možné otvoriť. Z toho dôvodu colníci vozidlo skenovali mobilným inšpekčným zariadením na kontrolu kontajnerov, nákladných a osobných vozidiel. Výsledky skenovania vozidla ukázali, že v batožinovom priestore sú spotrebiteľské balenia cigariet vo väčšom množstve. Po sprístupnení batožinového priestoru colníci vo vozidle našli 101 600 kusov cigariet neoznačených slovenskou kontrolnou známkou. 

 

Vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu prípad colníci odovzdali vyšetrovateľovi kriminálneho úradu finančnej správy. Ukrajinský vodič skončil v cele predbežného zadržania, kde si počká na ďalšie úkony orgánu činného v trestnom konaní. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies