Ohlasy svetových médií na triumf Fínov: Výber neznámych hokejistov zdolal Kanadu!

NETKY.SK • 27 Máj 2019, 11:43 • 2 min
Ohlasy svetových médií na triumf Fínov: Výber neznámych hokejistov zdolal Kanadu!

BRATISLAVA - Prinášame vám ohlasy na triumf Fínskana na 83. majstrovstiev sveta v hokeji. História sa znovu opakovala, tentoraz ale Fínom veľké šance dával málokto.Tréner Jukka Jalonen je jediný člen fínskeho tímu, ktorý si zopakoval titul majstra sveta na Slovensku po 8 rokoch.

slovakia

left justify in out

Ilta-Sanomat (Fín.): "Statoční levi! Desaťtisíc ľudí oslavovalo zisk titulu na námestí Kauppatori. Ulice Helsínk sa premenili na divoký karneval."

 

Helsingin Sanomat (Fín.): "Senzácia na svete - Fínsko je majster sveta! Levi senzačne vyhrali zlato na svetovom šampionáte. Oslavy budú po prílete zo Slovenska pokračovať v Helsinkách."

 

yle.fi (Fín.): "Hrdinovia bez nepriateľov. Levi obrátili papierové prognózy naruby. Fínsko sa stalo supersilou vo svetovom hokeji. Fíni ovládli svetový šampionát na Slovensku iba s dvoma hráčmi z NHL."

 

TSN (Kan.): "Rozprávkový príbeh je dokonaný. Fíni zdolali Kanadu a dobyli zlato na svetovom šampionáte."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

That golden moment @leijonatfi #IIHFWorlds

Príspevok, ktorý zdieľa IIHF (@iihfhockey),

 

CBC (Kan.): "Fíni skolili Kanadu a po sedemročnej pauze ukončili zlaté medailové suchoty. Marko Anttila strelil víťazný gól, Kanaďanom musí stačiť druhé striebro za tri roky."

 

Edmonton Sun (Kan.): "Kanada sa musí uspokojiť so striebrom po tom, ako v nedeľnom finále majstrovstiev sveta podľahla Fínsku 1:3. Fínsky kapitán Marko Anttila svojím druhým gólom v zápase prelomil na začiatku tretej tretiny nerozhodný stav. Fíni zdolali Kanadu aj druhýkrát na šampionáte."

 

hokej.cz (ČR): "Zlato po ôsmich rokoch! Fínom Bratislava svedčí, Kanaďanov zložil obor Anttila. Švédska nadvláda sa končí, ale nie severská. Podceňovaný fínsky výber si po Švédsku a Rusku vyšliapol vo finále na Kanadu a oslavuje senzačné zlato."

 

iDnes.cz (ČR): "Fíni po ôsmich rokoch zopakovali bratislavské zlato. O titule šampiónov rozhodol dvoma gólmi Marko Anttila. Výborný výkon podal brankár Kevin Lankinen, pochytal 43 pokusov súpera."

 

iSport.cz (ČR): "Fínsky hokejový zázrak je na svete! Fíni sú majstri sveta, finále rozhodol kapitán Anttila."

 

iihf.com: "Fíni si to na Slovensku zopakovali. Ak ste pred šampionátom nepoznali hráčov neskúseného fínskeho národného tímu, tak teraz si ich mená už budete pamätať. Tento výber neznámych hokejistov a reprezentačných nováčikov zdolal Kanadu. Fíni aj na druhom šampionáte, ktorý sa konal na Slovensku, vybojovali zlato."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies