Rusi zasiahli školu, v ktorej sa skrývalo 90 ľudí

NETKY.SK • 8 Máj 2022, 09:01 • 2 min
Rusi zasiahli školu, v ktorej sa skrývalo 90 ľudí

KYJEV - Bomba zasiahla v sobotu dedinskú školu neďaleko východoukrajinského mesta Lysyčansk. Nachádzal sa v nej posledný obecný bunker a počas prebiehajúcich sobotňajších bojov sa v ňom ukrývalo približne 90 ľudí, informovali miestni predstavitelia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Záchranári sa snažia nájsť ľudí v troskách, uviaznutých je pod nimi ešte okolo 60 osôb. Gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj oznámil, že v troskách našli dve telá. Tridsať ľudí sa podarilo zachrániť, informovala agentúra Reuters s tým, že informácie nebolo možné nezávisle overiť.

 

img

 

V inom prípade, pri ruskom ostreľovaní mesta Pryvilľa na východe Ukrajiny, zahynulo najmenej 6 civilistov, oznámili tamojší predstavitelia na sociálnej sieti Telegram. Ďalších 12 ľudí utrpelo zranenia. Medzi mŕtvymi sú najmenej dve deti. Predstavitelia napísali, že mesto ostreľovali raketami.

 

Prečítajte si tiež: USA nevidia možnosť zbaviť Rusko štatútu stáleho člena Bezpečnostnej rady OSN

 

Veliteľ skupiny ukrajinských vojakov, nachádzajúcich sa stále v oceliarňach Azovstaľ v obkľúčenom ukrajinskom meste Mariupoľ, v sobotu niekoľko hodín po evakuácii posledných civilistov z oceliarní znova požiadal o pomoc.  Veliteľ ukrajinskej 36. brigády námornej pechoty Serhij Volynskyj uviedol, že jeho vojaci už dúfajú iba v zázrak, „že vyššia moc nájde spôsob, ako ich zachrániť!“

 

img

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj informoval, že sa snažia diplomatickou cestou s Rusmi dohodnúť, aby aj zvyšní vojaci v oceliarňach, odolávajúci celé týždne útokom ruských síl, dostali možnosť odísť. Moskva však nijako nenaznačila, že je ochotná viesť o tom rozhovory.

 

Volynskyj napísal, že počas sobotňajšej evakuácie civilistov z Azovstaľu traja z jeho vojakov zomreli a šiesti utrpeli zranenia. „Bolesť, utrpenie, hlad, skľúčenosť, slzy, strach, smrť. To všetko je skutočné,“ dodal. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies